≫ 

Predsednik Vučić u Solunu: Važne teme u manje formalnoj atmosferi

Radnoj večeri prisustvuje i nemački kancelar Olaf Šolc

  • 4
Aleksandar Vučić prisustvuje radnoj večeri koju je predsednik Vlade Republike Grčke Kirjakos Micotakis priredio u Solunu Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi večeras u Solunu, gde prisustvuje radnoj večeri, koju predsednik Vlade Grčke Kirjakos Micotakis priređuje za šefove država i vlada.

Micotakis večeru priređuje u okviru Samita Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (PSJIE).

Večeri u Solunu prisustvuje i nemački kancelar Olaf Šolc koji je danas u Beogradu razgovarao sa srpskim predsednikom Vučićem.

Predsednik je na Instagram profilu objavio fotografije iz Soluna, navodeći da u manje formalnoj atmosferi razmatraju mnogo važnih tema.

- Dan pun obaveza i važnih susreta završavamo u Solunu, na radnoj večeri koju je organizovao dragi prijatelj @kyriakos_

U manje formalnoj atmosferi, razmotrili smo mnogo važnih tema, ali i razgovarali o prilikama koje se otvaraju kada je u pitanju naš region i koje možemo da iskoristimo zajedničkim snagama na dobrobit svih naših građana - naveo je Vučić.

Pored Vučića večeri u Solunu prisustvuju albanski premijer Edi Rama, predsedavajući Predsedništva BiH Šefik Džaferović, predsednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković, predsednik Evropskog Saveta Šarl Mišel, predsednik Vlade Severne Makedonije Dimitar Kovačevski.

Tu su i predsednica Moldavije Maja Sandu, predsednik Crne Gore Milo Đukanović, predsednik Slovenije Borut Pahor, zamenik MSP Turske Faruk Kajmakči, generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju Mejlinda Bregu, kao i Vjosa Osmani.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Video: Vučić o sastanku sa Olafom Šolcom: Poruka kancelara Nemačke o Kosovu i odnosima sa Prištinom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Blok

    10. jun 2022 | 21:12

    Vec neko vreme komentarisem..nek mu je Bog u pomoci sa ovim ajkulama. Ja bih toliko emotivno donosio odluke da bih izazvalo konflikt u regionu🤣 Nije lako trpeti ovakve pritiske I u ovakvim kolicinama

  • 011

    10. jun 2022 | 21:40

    Daj bre se ohladi ti nemoze da čuvaš tri krava a bio bi tamo e pa baš neko bi tebe pitao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA