DSS: Ako Kacin hoće da priča o Ustavu, neka zatraži državljanstvo!

Demokratska stranka Srbije osudila izjavu izvestioca Evropskog parlamenta koji je, povodom ukidanja nadležnosti Vojvodine, rekao da Srbija mora menjati Ustav

  • 0

Demokratska stranka Srbije osudila je danas izjavu izvestioca Evropskog parlametna Jelka Kacina u kojoj poziva na promenu Ustava Srbije, istakavši da je to suvereno pravo građana Srbije i da zahtevi za promenu tog akta ne treba da dolaze iz inostranstva.

- Kad promenu Ustava traži Kacin, to onda znači da je potrebno iz preambule izbaciti da je Kosovo deo Srbije - ocenio je portparol DSS Petar Petković.

Petković je rekao da Kacin može da bude lobista nezavisnosti Kosova, ali da ukoliko želi da govori u promeni Ustava Srbije, onda treba da zatraži od MUP-a da mu izda državljanstvo, jer je pitanje Ustava suvereno pitanje građana Srbije.

Podsetivši da je Kacin državljanin Slovenije, Petković je rekao da bi evropski izvestilac, umesto da se bavi Ustavom Srbije, trebalo da govori o ustavu svoje zemlje.

Kacin je juče rako da je potrebno menjati Ustav Srbije i da to postaje sve očiglednije i srpskoj javnosti, posle odluke Ustavnog suda o ukidanju 23 nadležnosti Vojvodine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA