≫ 

SNS danas objavljuje ime kandidata za gradonačelnika

To je potvrdio za Telegraf.rs šef odborničke grupe SNS u Beogradu Aleksandar Mirković

  • 4
Aleksandar Mirkovic Foto: Tanjug/Tanja Valič

šef odborničke grupe SNS Aleksandar Mirković izjavio je danas za Telegraf.rs da očekuje da će danas biti objavljeno ime kandidata za gradonačenika Beograda.

- Tehnička je stvar ko će to objaviti, da li ću ja ili (predsednik izvršnog odbora Darko) Glišić - rekao je Mirković.

Na pitanje da li će biti novih izbora u Beogradu, te da prokomentariše navode da SNS ima "tesnu većinu" u prestonici, Mirković je rekao da je SNS pobednik izbora, da ne postoji tesna većina i da su oni izborom predsednika Skupštine grada Beograda formirali vlast.

- Isto će biti i za gradonačenika - rekao je Mirković i poručio da je "SNS uvek spremna za izbore", jer nema strah od izbornih rezultata.

Gradonačelnik mora biti izabran iz redova odbornika.

Mirković je i ranije govorio da je SNS pokazala da ima većinu u Skupštini grada i da je izbor predsednika gradskog parlamenta i sekretara, kao i njihovih zamenika jasan pokazatelj da će SNS i u narednom periodu voditi računa o građanima Beograda".

U novom sazivu Skupštine Beograda devet odborničkih grupa

U novom sazivu Skupštine grada Beograda, koji je u subotu konstituisan, ukupno je devet odborničkih grupa.

Odborničke grupe ima koalicija oko Srpske napredne stranke, oko Socijalističke partije Srbije, Demokratska stranka, Narodna stranka, dok jednu grupu čine S SP-PSG-PZP-Sloga.

Odborničku grupu imaju i Zavetnici, te koalicije NADA, kao i "Moramo", i “Dveri-POKS”.

Odbornička grupa "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" ima 48 odbornika, a predvodi je Aleksandar Mirković, dok je njegov zamenik Nemanja Joksimović koji su i u prethodnom sazivu obavljali te funkcije.

Lista "Ujedinjeni za pobedu Beograda - Vladeta Janković" koja je na izborima obezbedlila ukupno 26 odborničkih mesta, podeljena je u više odborničkih grupa.

Tako je DS formirao svoju grupu koja broji devet odbornika čiji je šef Filip Tatalović, a svoju grupu ima i Narodna stranka, sa šest odbornika koje će voditi Miloš Pavlović.

Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret i sindikat Sloga formirali su zajedničku odborničku grupu "Ujedinjeni", čiji je šef Mila Popović iz S SP, dok je njen zamenik Vladimir Pajić iz PSG.

Odborničku grupu koalicije "Moramo", čiji je šef kandidat za gradonačelnika Dobrica Veselinović, čini 13 odbornika.

Odbornička grupa Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije ima osam odbornika, a njen predsednik je trenutno Nikola Nikodijević, koji je na današnjoj sednici najavio da će biti imenovan novi predsednik, budući da je on ponovo izabran za predsednika gradskog parlamenta.

Zamenik šefa te odborničke grupe Ðorđe Stanojević.

Koalicija NADA imaće svoju odborničku grupu od šest odbornika, koju predvodi lider Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović.

Pokret Dveri zajedno sa POKS-om imaju odborničku grupu koju čine četiri odbornika, a šef te odborničke grupe je Radmila Vasić iz Dveri.

Takođe, četiri odbornika ima i odbornička grupa stranke Zavetnici čiji je šef Milica Ðurđević Stamenkovski.

Vuk Stanić, jedini je odbornik opozicije koji je u subotu učestvovao u glasanju za predsednika Skupštine, a u parlament je ušao sa liste koalicije "Nada", kao deo POKS-a koji vodi Vojislav Mihailović, ali je u međuvremenu iz te stranke isključen, i sada je samostalni odbornik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA