≫ 

Stanković za Telegraf: Šapićeva sposobnost će se meriti rezultatom, Beograd danas u boljem stanju

Saradnja SNS i SPS očekivana - ocenjuje Stanković

  • 0
Dejan Vuk Stanković Foto: Nikola Tomić

Analitičar Dejan Vuk Stanković ocenio je danas za Telegraf.rs, povodom odluke Gradskog odbora Srpske napredne stranke da Aleksandar Šapić bude kandidat za gradonačelnika Beograda, da je Šapić dobio veliko priznanje od stranke i predsednika Aleksandra Vučića, a kada je reč o saradnji SNS i SPS, smatra da je bila očekivana.

Dejan Vuk Stanković ističe da će Šapić biti u prilici da vodi najveći grad u Srbiji i da pokaže šta i koliko može.

- Nije bez upravljačkog iskustva, ali Beograd je test njegove političke kompetencije. Njegova sposobnost će se meriti rezultatom. Beograd je u boljem stanju nego što je bio kad su ga preuzeli Šapićevi prethodnici, Siniša Mali i Goran Vesić - ocenio je Stanković.

Navodeći da je većina koja podržava Šapića "tanka", a opozicija brojna i ambiciozna, Stanković smatra da će biti potrebno dosta ličnog autoriteta i stranačke discipline da "tanka većina" funkcioniše.

Sns, Završna konvencija Foto: Nikola Tomić

- Politička senka nad Šapićem je i pitanje legitimiteta koje je otvorila opozicija pre Stranke slobode i pravde i mogući izbori u proleće sledeće godine - rekao je Stanković.

Na pitanje da li izbor Nikole Nikodijevića iz Socijalističke partije Srbije nagoveštava i koaliciju naprednjaka i socijalista i na republičkom nivou, Stanković ukazuje da je ta saradnja bila očekivana.

- To je prvi i nužni korak ka vladi kontinuiteta. Ostaje još uvek pitanje da li će se saradnja sa nivoa Beograda preneti na Republiku. To umnogome zavisi od politike buduće Vlade i distribucije političke moći unutar budućeg kabineta - rekao je Stanković.

Zaključio je da je SPS verovatno politički “skuplji” danas nego 2020, mada, podseća, SNS ne mora nužno da ide sa njima.

- Prednost saradnje SPS-SNS je dugogodišnje partnerstvo i komotna skupštinska većina - podvukao je Stanković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA