≫ 

Usame Zukorlić za Telegraf: Da ne bi bilo iznenađenja, da sačekamo konačne rezultate svih izveštaja

Više tužilaštvo u Novom Pazaru saopštilo da je Muamer Zukorlić umro prirodnom smrću

  • 2
Komemoracija Muamera Zukorlića Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Obdukcijski nalaz pokazao da je Muamer Zukorlić umro prirodnom smrću, saopšteno je danas iz Višeg javnog tužilaštva u Novom Pazaru.

Predsednik Stranke pravde i pomirenja i sin pokojnog muftije Zukorlića, Usame Zukorlić, rekao je za Telegraf.rs da je porodica dobila rezultate obdukcije koji su rađeni na institutima sudske medicine u Nišu i Novom Sadu.

- S obzirom da još uvek nisu pristigli rezultati sa sudskih medicina u Sarajevu u Bosni i Hercegovini i Hamburgu u Nemačkoj, kao porodica ćemo sa defitivnim zaključcima sačekati. Ono što su obducenti sve tri države defitivno utvrdili je da nije bilo srčanog udara, niti pucanja aorte kako su prvobitno smatrali doktori koji su lečili rahmetli Muftiju - rekao je Zukorlić.

- Želja nam je, zaista, da se defitivno utvrdi da je rahmetli akademik muftija Muamer Zukorlić umro prirodnom smrću, kako i stoji u izveštaju iz Srbije. To bi bilo veliko rasterećenje pre svega za porodicu, a na koncu i za narod. Međutim, da ne bi bilo iznenađenja, da sačekamo konačne rezultate svih istraživanja - poručio je Zukorlić.

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru ranije je postupajući po krivičnoj prijavi koju je podneo Usame Zukorlić protiv NN lica odredilo je ekshumaciju radi obdukcije posmrtnih ostataka tela Muamera Zukorlića, kao i hemijsko toksikološku analizu bioloških ostataka u cilju utvrđivanja uzroka smrti.

Zavod za sudsku medicinu Niš dostavio je juče Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru objedinjeni nalaz i mišljenje zajedno sa nalazom i mišljenjem Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika Novi Sad u kome se konstatuje da je Zukorlić umro prirodnom smrću.

Video: Blokirani svi prilazi selu Orilje zbog ekshumacije tela Muamera Zukorlića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA