≫ 

Ðilas: Sarađivaćemo sa programski bliskim, ali sa Narodnom strankom nećemo

  • 0
Dragan Đilas kod Vučića Foto: Telegraf

Lider Stranke slobode i pravde (S SP) Dragan Ðilas kaže da će njegova stranka sarađivati sa svakim ko joj je programski blizak, ali da sa Narodnom strankom sigurno neće, ističući da bi S SP imao više poslanika i odbornika da je na izbore izašao sam.

Ðilas je najavio i izbornu skupštinu njegove stranke u subotu, ističući da će od tog trenutka decidno biti izneti stavovi S SP kada je reč o saradnji sa drugim strankama opozicije.

- Ja ne pretim, kažem vam iskreno, to je obećanje, sarađivaćemo sa svakim ko nam je programski blizak, nećemo sa Narodnom strankom sigurno, i sa još nekima koji su pokazali nekorektno ponašanje u ova dva meseca - izjavio je Ðilas za N1, a preneo Tanjug.

Prema njegovim rečima, S SP bi imao više poslanika i odbornika da je na izbore išao sam.

- Stranka kojoj ja predsedavam ima preko 10.000 članova. Da smo sami izašli, imali bismo preko 20 poslanika u republičkom parlamentu, a i u gradskom preko 20 i nešto. Bila nam je važnija Srbija, ideja, da se promeni ova vlast, svega smo se odrekli, sve smo prihvatili da bismo došli do ujedinjenja opozicije - rekao je Ðilas.

Radio slobodna Evropa je nedavno, kako podseća N1, prenela navode iz dokumenta evropskih obaveštajnih službi prema kojima postoje indicije o "zakulisnoj saradnji sa Vučićem'' i Ðilasovoj ulozi ''trojanskog konja'', koji izaziva razdor među opozicionim strankama i već neko vreme ih slabi.

- Evropska obaveštajna agencija ne postoji, to je pod broj jedan. Drugo, vaša koleginica iz Prištine je rekla da je imala neki uvid u taj papir, i onda se na osnovu tog papira dalje priča. Da li taj papir postoji, ko ga je napravio, niko danas ne zna - komentariše Ðilas.

On dodaje i da se ne oseća kao "trojanski konj".

- O tome se priča u delu javnosti koja smatra da je to bitna stvar. Ja se ne osećam kao trojanski konj, ali se ponekad osećam kao magarac, kada vidim šta sam sve uradio i šta smo žrtvovali, da bi sada o nama tako govorili. Mogu da kažem i da je magarac tvroglava životinja, i pametna, može mnogo da nauči. Ja sam mnogo naučio i videćete kako izgleda ta nauka koju sam stekao - rekao je Ðilas.

Video: Đilas posle razgovora s Vučićem: Ne vidim drugo rešenje osim novih izbora u Beogradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA