• 0

Usvojena žalba Koalicije Albanaca Doline: U jednom bujanovačkom selu glasanje će biti ponovljeno

Žitelji sela na birališta će četvrti put, budući da se zbog prigovora na nepravilnosti, na biračkom mestu u tom selu do sada glasalo u tri navrata

  • 0
Glasanje, glasačka kutija

Foto: Shutterstock

Republička izborna komisija je na večerašnjoj sednici većinom glasova podržala odluku Upravnog suda i usvojila prigovor Koalicije Albanaca doline, pa se time poništava glasanje na biračkom mestu broj 6 u Bujanovcu.

Upravni sud je prethodno usvojio žalbu Koalicije Albanaca Doline na nepravilnosti tokom glasanja na biračkom mestu u Velikom Trnovcu 27. maja, što znači da će u tom bujanovačkom selu, na biračkom mestu broj 6, još jednom biti ponovljeno glasanje na parlamentarnim izborima.

Upravni sud objavio je na svom sajtu tekst odluke kojom je usvojena žalba Koalicije Albanaca Doline, i poništeno rešenje Republičke izborne komisije od 9. juna. To znači da će, postupajući po odluci Upravnog suda RIK doneti odluku da se na biračkom mestu broj 6 u Osnovnoj školi "Muharem Kadriju" u Velikom Trnovcu kod Bujanovca, ponovo održi glasanje za parlamentarne izbore.

Koalicija Albanaca Doline podnela je žalbu Upravnom sudu, nakon što je RIK 9. juna, kao neosnovan, odbio prigovor te liste protiv rešenja Opštinske izborne komisije Bujanovca od 2. juna. Tako će žitelji Velikog Trnovca na birališta četvrti put, budući da se zbog prigovora na nepravilnosti, na biračkom mestu u tom selu do sada glasalo u tri navrata.

Nakon izbora 3. aprila, izbori na biračkom mestu broj 6 u Osnovnoj školi "Muharem Kadriju" u Velikom Trnovcu ponovljeni su 28. aprila, a pošto su i oni u međuvremenu poništeni, glasalo se i 27. maja. Na glasanju 27. maja, Koalicija Albanaca Doline dobila je 598 glasova, što je 12 glasova manje od broja koji im je bio potreban za osvajanje jednog poslaničkog mandata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA