≫ 

Vučić: Izborni proces nije završen, u skladu sa pravilima koje je tražila opozicija

Proveravali su džakove u Beogradu i ni u jednom nisu našli nepravilnost - rekao je Vučić

  • 0
SEDNICA SKUPSTINA SRBIJA, Srbija, izbori, glasanje, glasačka kutija Foto-ilustracija: Tanjug/Sava Radovanović, Boki

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da izborni proces još nije završen, u skladu sa pravilima koje je tražila opozicija, tvrdeći da će vlast navodno da pokrade izbore.

- Ovo je urađeno, iako sam govorio da je besmisleno i nemoguće da pokradete izbore, ako imate ljude na biračkim mestima. Proveravali su džakove u Beogradu i ni u jednom nisu našli nepravilnost - rekao je Vučić odgovarajući na pitanje čija je odgovornost što još nisu završeni parlamentarni izbori.

Onda se, kaže, dogodilo to da u u skladu sa pravilima na kojima je opozicija insistirala, imate pravo na beskrajne i beskonačne prigovore - kada ne prođe žalba pred izbornom komisijom, sledi Ustavni sud, pa sud to usvoji, i ide se na nove izbore, pa opet prigovor, ako se usvoji, slede novi izbori…

- Zašto? Zato što je neko naknadno ubacio u vreću nekoga ko nije mogao da glasa, a glasao je… I svi se prave da ne znaju o čemu se radi, a sve je urađeno samo da bi mogla normalnost izbora da se dovede u pitanje i da bi beskrajnim glupostima mogli da nanose štetu vlasti - rekao je Vučić.

Međutim, razlika u legitimitetu je, kaže, tolika da bi to bilo besmisleno.

- Jer kada jedan kandidat za predsednika osvoji 2.250.000 glasova, a drugi nema ni 700.000, to je preko tri puta više od drugog… Zbog toga su odustali, ali je u Trnovcu sada borba albanskih političkih stranaka i SPS, za jedan mandat - rekao je Vučić.

To je, kaže, proizvod svega što je neko tražio takva pravila, ne da bi sebe zaštitio, već da bi vodio politiku omalovažavanja onih koji glasaju za vlast.

- Samo da mi ne pokrademo te izbore, jer je narod, valjda, oduševljen opozicijom i jedva čeka da glasa za njih….A, sada ko je kriv? Taj ko je to tražio, ja nisam. Mi smo pristajali na ono što su tražili, jer nam nikad nije palo na pamet da ukrademo bilo šta. Ponosni smo na ono što smo uradili - rekao je Vučić.

Kako je rekao, mora se sagledati ko je šta tražio pre izbora, dodajući da ne zna kada će se proces završiti.

- A, onda idemo sa procesom konstituisanja parlamenta, pozivima predstavnicima lista, ili poslaničkih grupa, sve ću ih pozvati, pa ko hoće, hoće da dođe, ko neće, ne mora. Posle ide imenovanje mandatara, koji treba da iznese predlog za vladu, a pre toga da me ubedi da ima većinu. To je procedura -  rekao je Vučić.

Video: Vučić jasno poručio Večitima: Svi će morati da plate porez, inače slede blokade i stečaj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA