Stano: Glavni pregovarači Beograda i Prištini danas o energetici

Razgovori će se fokusirati na finalizaciji mape puta

  • 2

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak organizovaće danas u Briselu novu rundu dijaloga na nivou glavnih pregovarača, potvrdio je Tanjugu portparol EU Peter Stano.

- Razgovori će se fokusirati na finalizaciji mape puta koja bi trebalo da olakša primenu dogovora o energetici iz 2013. i 2015. godine. Razgovarće se i o drugim pitanjima, ukljucujući i pripreme za sledeći sastanak dijaloga na visokom političkom nivou - zaključio je Stano.

U diplomastkim izvorima u Briselu kažu da su Beogrda i Priština gotovo finalizovali dogovor o primeni sporazuma o energetici, a da su i pregovori o deklaraciji o nestalim licima u završnoj fazi.

Zvaničnici EU najavili su i da pre letenje pauze očekuju da će se u Briselu održati još jedna runda dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou, gde bi predsednik Srbije Aleksandra Vućić i premijer prvremenih prištinskih institucuja Aljbin Kurti mogli da potvrde eventulani dogovor o energetici i nestalima postignut na nivou glavnih pregovarača.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    21. jun 2022 | 10:49

    Trebali bi pregovarati o vracanju privremeno okupiranog Kosova a ne o tamo nekim levim temama.....

  • KOSMET JE

    21. jun 2022 | 11:39

    SRBIJA🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸❤️❤️❤️❤️❤️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA