Odluka sutra u podne: Vučić, Rama i Kovačevski razgovarali o tome da li će ići u Brisel na samit

U Briselu je za četvrtak zakazan sastanak lidera Evropske unije i Zapadnog Balkana

  • 5

U Briselu je za četvrtak zakazan sastanak lidera Evropske unije i Zapadnog Balkana, ali je pitanje da li će mu prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i premijeri Severne Makedonije i Albanije, Dimitar Kovačevski i Edi Rama.

Predsednik Vučić je na instagram profilu buducnostsrbijeav objavio da je jutros razgovara sa Ramom i Kovačevskim o predstojećem samitu EU - Zapadni Balkan u Briselu.

- Dogovorili smo se da ćemo, nakon konsultacija sa našim vladama i savetnicima, sutra u podne objaviti odluku o tome da li ćemo prisustvovati ovom skupu - naveo je predsednik.

On je dodao da su takođe razmenili mišljenja i o budućim koracima inicijative Otvoreni Balkan - sajmu vina, koji će, kako je naveo, okupiti najbolje vinare iz regiona, kao i o narednom sastanku na kojem će razmotriti brojna pitanja od interesa za građane.

- Zajedno se borimo za jasnu perspektivu Zapadnog Balkana, još jaču saradnju i bolje povezivanje - napisao je Vučić.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Premijer Severne Makedonije je na fejsbuku ranije objavio da je sa Vučićem i Ramom razgovarao o nacionalnim stavovima svake od zemalja, regionalnim perspektivama kao i dinamici procesa evropskih integra.

- Složili smo se da ćemo posle daljih internih konsultacija sutra ujutru doneti konačnu odluku o učešću na samitu EU-Zapadni Balkan - naveo je on.

Kaže da je bilo reči o više važnih tema koje su pokrenute za region, između ostalog, i o Agenciji za privlačenje investicija Otvoreni Balkan, koja će omogućiti dodatni ekonomski razvoj.

- Tema je bila predstojeći sajam hrane vina i turizma koji će se održati u Beogradu, kao i još drugih tema nastale sa poslednjeg samita Otvoreni Balkan - naveo je Kovačevski.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA