Rama: Sramotno "kidnapovanje" dve zemlje na putu u EU

Rama je novinarima kazao da je ovo novi dan u Evropi, ali ne i u Bugarskoj

  • 1
Ohrid, Otvoreni Balkan

Foto: Tanjug/Vlada Republike Severne Makedonije/Viktor Irvin Ivanov

Premijer Albanije Edi Rama rekao je danas, po dolasku na Samit EU, da je sramotno što je jedna zemlja NATO, Bugarska, "kidnapovala" dve druge članice, Severnu Makedoniju i Albaniju, na njihovom evropskom putu i to u vreme kada u evropskoj zaleđini divlja vruć rat, a da 26 država sede mirno, pokazujući svoju nemoć.

Rama je novinarima kazao da je ovo novi dan u Evropi, ali ne i u Bugarskoj.

On je rekao da Albanija zna da na evropskom putu uvek ima neka Bugarska, ali da neće menjati svoj kurs, da će nastaviti da gradi Evropu u svom domu.

- Otvoreni Balkan" je realni odgovor na situaciju u kojoj put integracije nastavljamo jer nemamo alternative - dodao je on.

Upitan da li treba Kosovo da se priključi "Otvorenom Balkanu", Rama je odgovorio da je ta incijativa otvorena za sve.

Albanija, prema njegovim rečima, radi svoj deo posla, sprovodi reforme i nastaviće ne samo zato što to traži Brisel, već zato što to naša deca traže od nas.

Na pitanje da li podržava status kandidata za Ukrajinu, Rama je podsetio da je Severna Makedonija 17 godina kandidat, Albanija osam, i da Ukrajinci ne bi trebalo da imaju mnogo iluzija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    23. jun 2022 | 10:17

    Iluzije su namenjene nama,Gospodine Rama! Ukrajinci tacno znaju sta rade,sta ce biti,i sta im je obecano! Mi u tu kombinaciju ne smemo ni da verujemo,a pogotovo da racunamo!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA