≫ 

Edi Rama: Srbija učinila više po pitanju Rusije nego što sam očekivao

Rama je istakao da se Srbija čak tri puta uskladila sa celim Zapadom

  • 9
Samit EU - Zapadni Balkan, Edi Rama Printskrin: Tanjug

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je da je danas da je na sastanku lidera EU-ZB u Briselu pokušao da objasni evropskim zvaničnicima da Srbija nije u poziciji da se usaglasi sa Zapadom po pitanju Rusije onoliko brzo koliko se to od nje očekuje i istakao da je Srbija već učinila više po tom pitanju nego što je očekivao.

- Srbija ima potpuno drugačiju realnost, pokušao sam da im objasnim, znam da je popularnost Putina u Srbiji na nivoou od 80 odsto, ali to je zemlja koja je van svih očekivanja, čak i mojih, jer to nisam očekivao i nisam ni pozvao Aleksandra (Vučića) jer sam se bojao reći - izvini, ali moramo da pređemo na drugu stranu. I to bi bio kraj bilo kakvih odnosa - rekao je Rama na konferenciji za medije posle sastanka

Rama je istakao da se Srbija čak tri puta uskladila sa celim Zapadom protiv Rusije i dodao da je Srbija čak glasala da se Rusija izbaci iz Komiteta UN za ljudska prava.

- Ne razumem da stvari guramo da poslednjih granica. Srbija jednostavno nije u poziciji da postigne stvari toliko brzo. Ako je opteretimo previše, imaćemo suprotan efekat - naveo je Rama.

Kaže da bismo to onda platili evropskom budućnošću Srbije i dodao da bi onda platili i građani u regionu.

Ne želimo rat i konflikt, dodao je Rama.

Video: Vučić stigao na Samit EU - Zapadni Balkan u Briselu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin

    23. jun 2022 | 15:39

    Popularnost Putina u Srbiji je 95% gospodine. A to što je Srbija glasala protiv Rusije u UN, nije ni za najmanju pohvalu, ali se očekivalo od naše vlasti tako nešto. Ne, sankcijama Rusiji!

  • Vule

    23. jun 2022 | 16:33

    Ako ce Rusija biti izolovana od Evrope sledecih 10-30 godina onda bi bilo ekonomsko samoubistvo biti uz Rusiju. Propali bi.

  • arhitekta

    24. jun 2022 | 00:03

    Cuj Rama, mi ti Rusiju volimo, kao domovinu. Nibrzo, ni spoeo, ni postepeno, ma nikad i nikako se nasa ljubav nece poremetiti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA