≫ 

Žiofre: Mi želimo da Srbija bude sa nama i da nas podrži u odnosu prema Rusiji

Ambasador Žiofre je danas učestvovao na konferenciji "Od Francuske do Češke...To je geopolitika"

  • 10
Emanuel Žiofre Foto: Marko Jovanović

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuel Žiofre izjavio je danas da nema novih pravila u vezi sa evropskim integracijama Srbije, navodeći da je neophodno da se sprovedu reforme i da se spoljna politika uskladi sa politikom Unije.

- Pregovori sa Srbijom traju već neko vreme i pravila su poznata, nema tu ničeg novog. Neophodno je da se sprovedu reforme u onim ključnim oblastima i takođe je neophodno da se uskladi sa spoljnom politikom Evropske unije zato što je to obaveza za sve zemlje kandidate - rekao je Žiofre u EU info centru odgovarajući na pitanje da li postoji opasnost da se suspenduju pregovori sa Srbijom ukoliko se ne uskladi sa spoljnom politikom EU.

On je podsetio da je Srbija prošli put na međuvladinoj konferenciji pokazala napor koji je uložila i da je u decembru prošle godine kao rezultat toga otvorila klaster.

- Neophodno je da radimo na prioritetima kao što su uspostavljanje vladavine prava. Isto tako je neophodno da Srbija ima usklađenu politiku sa politikom EU, sada u ovom kontektsu ukrajinske krize je to još bitnije, jer u svim razgovorima između šefova država ta tema jednostavno dominira - ukazao je Žiofre.

On je izrazio nadu da će se nastaviti sa poštovanjem pravila.

- Mi želimo da Srbija bude sa nama i da nas podrži u našem odnosu prema ruskoj agresiji. Srbija je to već pokazala kada je glasala zajedno sa ostatkom EU u Ujedinjenim nacijama tako da mislim da je neophodno da zajedno pokažemo taj stav kada je u pitanju ruska agresija - poručio je šef Delegacije EU.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    28. jun 2022 | 12:18

    NEKA HVALA !!! SAMO VI RATUJTE !!!!!

  • Map

    28. jun 2022 | 12:07

    Nece da moze

  • Boban

    28. jun 2022 | 17:13

    Nemate vi odnos sa Rusijom a najmanje sa Srbijom, vas Srbija zanima samo da se zameri bratskoj Rusiji i da pokloni sipcima Kosovo drzavu, i da vam bude poslusan potrcko kako vi rukom da mi odma radimo... NEmamo mi sta sa vama vi ste nas ubijali 1999 nije Rusija tako da ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA