Kurti: "Možda se neko u Briselu uplašio posle izjave Vučića da će se povući iz dijaloga"

Kurti tvrdi i da se u julu očekuje sastanak na nivou glavnih pregovarača

  • 4

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je danas da se "neko u Briselu možda uplašio" govoreći o reakciji predsednika Srbije Aleksandra Vučića koja se odnosi na nastavak dijaloga posle najnovijih odluka Prištine.

- Problem može biti u upozorenjima Beograda da će se povući iz procesa dijaloga. Oni greše, ali ovo je možda malo uplasilo nekoga u Briselu - ocenio je Kurti, preneli su prištinski mediji.

Kurti je, komentarišući navode specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka da je nova situacija u odnosima Beograda i Prištine promenila planove njegove posete, rekao da je Lajčak bio obavešten o akcijama Prištine, prenosi Kljan Kosova.

Premijer privremenih prištinskih institucija tvrdi i da se u julu očekuje sastanak na nivou glavnih pregovarača, dodaje Koha ditore.

Kurti je rekao da je Priština zainteresovana za pravno obavezujuće sporazume, s fokusom na, kako tvrdi, međusobno priznanje.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u sredu je, posle sastanka sa Lajčakom, naglasio da od dijaloga Beograda i Prištine nema ništa i da ne postoji ništa o čemu bi moglo da se razgovara posle najnovijih odluka Prištine.

- Nema ništa od toga, pustite taj dijalog, sve su to šuplje priče. Kakav dijalog, posle ovakvih odluka čemu dijalog, o Zajednici srpskih opština, a ne smeju da zalepe transparent. O čemu? - upitao je Vučić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • D

    1. jul 2022 | 13:32

    Ceo zapad se uplašio jer Srbija neće da pregovara,samo potpis i sve rešeno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA