≫ 

Nebojša Stefanović uručio sablje i mačeve oficirima

Trojici najboljih posebne sablje je uručio ministar odbrane Nebojša Stefanović

  • 5
VOJSKA OFICIRI SVECANOST

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Sablje i mačevi dodeljeni su danas u Domu Narodne skupštine oficirima koji su uspešno završili Generalštabno usavršavanje, odnosno polaznicima Visokih studija bezbednosti i odbrane.

Sablje je 27 oficira 65. klase generalštabnog usavršavanja primilo iz ruku zamenika generalštaba generala Petra Cvetkovića.

Trojici najboljih posebne sablje je uručio ministar odbrane Nebojša Stefanović koji je dodelio i mačeve svakom od 20 polaznika 11. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane.

Obraćajući ce na svečanosti upriličenoj u Domu Narodne skupštine Stefanović je rekao da su danas teška vremenima za ceo svet te da su Srbiji potrebna strateška promišljanja, predviđanje izazova i osmišljavanje odgovora na njih.

On je čestitao polaznicima i njihovim porodicama, i ocenio da će u danima rada koji su pred njima imati priliku da opravdaju poverenje koje su dobili od Vojske, Ministarstva i Srbije.

Ocenio je da to neće biti lako zbog izazova koje za Srbiju nameće ambijent rata u Ukrajini, borba za dalje evropske intergracije, te izazovi na Kosovu i Metohiji.

- Teški i izazovni dani zahtevaće svu vašu snagu, koncentraciju i umeće - rekao je on i izazove uporedio sa izazovima koje su naši preci jer je kroz istoriju pokušavala da bude nezavisna, samostalna i slobodna.

On je ponovio poruku predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je Srbija opredeljena da gradi mir, ali da nikome neće dozvoliti da vrši pogrom nad njenim narodom.

Istakao je da su preci donosili odluke koje nisu uvek po meri velikih sila ali su u interesu srpskog naroda, što se radi i danas.

Dodao je da će pre svega zbog odvraćanja Srbija nastaviti sa ulaganjima u vojsku, a kao posebno značajan resurs u koji će biti ulagano istakao je ljude.

- Nemojte zaboraviti da ste uz ovu čast dobili i veliku odgovornost. Od danas morate se boriti još snažnije da doprinesete očuvanju naše Srbije - poručio je on i dodao da borba za sigurniju Srbiju i bezbednu budućnost dece mora da se vodi svaki dan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA