Demokratska stranka traži formiranje Anketnih odbora o Jovanjici, prisluškivanju, klanu Belivuka

Srđan Milivojević najavio aktivnosti DS-a u Narodnoj skupštini

  • 8
Demokratska stranka Foto: Shutterstock

Demokratska stranka najavila je danas da će u budućoj Narodnoj skupštini zahtevati formiranje Anketnih odbora koji će se, kako je rečeno, baviti aferom prisluškivanja opozicionih aktivista, delovanjem kriminalnog klana Veljka Belivuka i slučajem Jovanjica.

Predsednik Izvršnog odbora DS i budući narodni poslanik Srđan Milivojević rekao je na pres konferenciji ispred Predsedništva Srbije da je anketni odbor jedina preostala institucija koja ima bilo kakav kredibilitet, a da su Specijlani sud, tužilaštvo i pravosudne institucije ''''u stečaju'''' i da je njihov ''stečajni upravnik'' Aleksandar Vučić.

Milivojević je naveo da su u pojedinim medijima izneti prvi, kako tvrdi, relevantni dokazi o prisluškivanju opozicionih aktivista od strane Službe za borbu protiv ekstremizma i terorizma i da DS želi da ta i ostale teme ne budu tablidne i da ne služe za skupljanje političkih poena već da ih vrate u institucije.

Dodao je da je skeptičan da će vlast dozvoliti formiranje tih odbora, ali da će građani Srbije moći da vide ko od opozicije glasa da se ta pitanja razreše u institucijama Srbije, a ko se tome protivi.

- Videćemo ko se plaši šta će Belivuk i Dijana Hrkalović da kažu pred Anketnim odborom, ko se plaši šta ćemo saznati o Jovanjici. O ovakvim stvarima ne može da se razgovara nigde osim pred anketnim odborom. A ako vlast oceni da im ne odgovara anketni odbor u Skupštinu, imaće ga ispred Skupštine - rekao je Milivojević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA