Brnabić sa predstavnicom OEBS-a: Prioritet da se završe izmene i dopune Zakona o javnom informisanju

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je danas sa predstavnicom OEBS za slobodu medija Terezom Ribeiro

  • 3
Ana Brnabić Foto: Nikola Anđić

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je danas sa predstavnicom OEBS za slobodu medija Terezom Ribeiro, poručujući da je Vlada posvećena radu na unapređenju sveukupnog medijskog okruženja i da je u tome OEBS izuzetno važan partner.

Brnabić je istakla da OEBS predstavlja most između Vlade, sa jedne strane i medija i organizacija civilnog društva, sa druge strane, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, misija te organizacije u Srbiji radila je sa Vladom i medijskim i novinarskim udruženjima na pripremi Medijske strategije i Akcionog plana, kao i na sprovođenju aktivnosti i praćenju primene strategije.

Misija OEBS je takođe, dodaje se, aktivno učestvovala u svim radnim grupama koje se bave izradom medijskih zakona i pitanjima bezbednosti novinara.

Brnabić je rekla da će jedan od ključnih prioriteta i buduće Vlade biti aktivnosti u oblasti vladavine prava, i to pre svega reforma pravosuđa i mediji.

Premijerka je rekla i da je prioritet da se završe izmene i dopune Zakona o javnom informisanju i medijima, te da se nastavi rad na usvajanju izmena Krivičnog zakonika u cilju unapređenja krivično-pravne zaštite novinara.

Kada je reč o bezbednosti novinara, Brnabić je rekla da Radna grupa za bezbednost i zaštitu novinara redovno prati status aktuelnih slučajeva napada i ugrožavanja bezbednosti novinara.

Navela je slučaj novinara Milana Pantića iz Jagodine, koje je ubijen još pre 21 godinu, i rekla da je važno da se taj slučaj okonča.

Ribeiro je rekla da će OEBS nastaviti da podržava sve aktivnosti čiji je cilj unapređenje medijske scene i položaja novinara, kao i nastavak implementacije Akcionog plana za Medijsku strategiju.

Brnabić i Riberio složile su se da je važno nastaviti dijalog i jačanje poverenja sa medijskim i novinarskim udruženjima o svim važnim pitanjima za medijsku zajednicu.

Sastanku je prisustvovao i šef Misije OEBS u Srbiji ambasador Jan Bratu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Luci 👹

    1. jul 2022 | 17:49

    Nemamo mi javno nego krivo informisanje,piše ko šta hoće a istinu zakopali.

  • ANTE BAN

    3. jul 2022 | 08:41

    Što će vam i novi zakon, kada provodite cenzuru? Samo 2 gore objavljena komentara, -NAJJAČI SU DOKAZ!"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA