DS: Dačićeva Vlada činiće veće ustupke Prištini nego prethodna

"Ako vlada smatra da su sporazumi sa Prištinom protivni interesima Srbije i štetni, neka ih poništi i ponovo pokrene pregovarački proces", navodi se u saopštenju demokrata

  • 0

Demokratska stranka saopštila je da nova Vlada Srbije želi da ode dalje i učini daleko veće koncesije Prištini pa to pokušava da sakrije tvrdeći da ona sprovodi lošu politiku koju je nasledila

 

Demokratska stranka izdala je saopštenje povodom, kako kažu, napada kojim nova vlast želi da izbegne odgovornost za sopstvene postupke.

 

"U sporazumima koje je Vlada Srbije postigla sa Prištinom ne postoji ništa tajno i svakako ko to tvrdi govori neistinu. I vlast i opozicija bili su upoznati sa sadržajem sporazuma, dok je sam predsednik Nikolić je potvrdio da u sporazumima ne postoji ništa tajno niti protivustavno", navodi se u saopštenju.

 

Demokrate tvrde da nova Vlada obmanjuje građane tvrdnjom da je reč o međunarodnim sporazumima koje Vlada mora da ispunjava, dok je puna istina da je reč o zaključcima bivše Vlade koje aktuelna može da poništi. 

 

"Ako Dačićeva vlada smatra da su sporazumi sa Prištinom protivni interesima Srbije i štetni, neka ih poništi i ponovo pokrene pregovarački proces. Pošto je jasno da to ona neće da učini, neka prestane da traži krivce za sopstvenu politiku i neka izađe pred građane sa istinom i planom za Kosovo", saopštili su iz Demokratske stranke.

 

(D. Z.)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA