Vesić odbacio spekulacije da će biti ministar kulture

Vesić je naveo da postoje ministri "koji ništa ne znaju, osim da tračare"

  • 0
Veče posvećeno Borislavu Pekiću MANIFESTACIJA Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Član Predsedništva SNS Goran Vesić izjavio je da njegova eventualna buduća funkcija zavisi od predsednika Aleksandra Vučića, ali da svakako neće biti ministar kulture, navodeći da bi mandatar nove vlade trebalo da bude iz Srpske napredne stranke.

- Informaciju da ću biti ministar kulture opozicionim medijima dao je jedan funkcioner iz moje stranke. Ne znam da li ću biti na bilo kojoj funkciji, to ne zavisi od mene, već od predsednika Vučića. Ono što mogu sigurno da vam kažem, neću biti ministar kulture - rekao je Vesić u intervjuu Objektivu.

Dodao je da o svom budućem političkom angažmanu razgovara samo sa Vučićem, što je, kaže, slučaj od kako je postao član SNS-a, ističući da detalje tih razgovora u četiri oka nikada ne iznosi u javnost.

Vesić je naveo da postoje ministri "koji ništa ne znaju, osim da tračare".

- Ne znaju da kažu ništa o sukobu Rusije i Ukrajine, nemaju stav oko prisluškivanja predsednika, ne znaju da izađu u medije da brane Vučićevu porodicu i politiku, jedino što je znaju je koja će biti moja buduća funkcija. To jedino mogu da tumačim kao strah od konkurencije - rekao je Vesić.

On je izrazio nadu i da će mandatar nove vlade biti neko iz SNS, a odluku o tome, kaže, doneće predsednik u skladu sa svojim uverenjem ko može najbolje da vodi vladu u ovim teškim vremenima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA