Dačić: Cela Vlada je osudila Ugričića

Ministar policije pozvao je ostale ministre da se izajsne povodom smene direktora Narodne biblioteke Srbije

  • 0

Ministar policije Ivica Dačić, obišao je danas most Zemun-Borča. Kineski graditeljima, koji žive u naselju na borčanskoj strani mosta, danas obeležavaju Novu godinu. Osim o mostu, ministar je govorio o izborima, neodržanoj gej paradi ali i o "Slučaju Ugričić". On smatra da svako ko nekome preti treba da bude kažnjen, kao i da Sretena Ugričića nije smenio samo on, već da je u tome učestvovala cela Vlada. Dačić je pozvao još nekoga iz Vlade da se izjasni o ovom slučaju.

Sreten Ugričić smenjen je sa mesta direktora Narodne biblioteke 20. januara. Razlog za smenu je potpisivanje peticije podrške Andreju Nikolaidisu, autoru spornog teksta o eksplozivu u Banjaluci. Ugričić je smenjen na telefonskoj sednici Vlade Srbije, a tome se najviše protivio ministar kulture Predrag Marković.

 

Forum pisaca traži ukidanje odluke o smeni Ugričića

Forum pisaca zatražio je danas od Vlade Srbije da ukine odluku o smeni Sretena Ugričića sa funkcije direktora Narodne biblioteke Srbije.

"Zahtevamo od Vlade Srbije da hitno ukine svoju neustavnu odluku o smeni direktora Narodne biblioteke Srbije Sretena Ugričića, donete samo zbog toga što je poptisao peticiju Foruma pisaca", navodi se u saopštenju Foruma.

U proglasu Foruma, upućenom javnosti 17. januara, izražava se protivljenje "hajci" na crnogorskog pisca i savetnika predsednika crnogorskog parlamenta Andreja Nikolaidisa.

telegraf.rs

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA