≫ 

ISPRAVKA: Kako su crnogorski građani zaista ocenili političare

Najbolje ocenjen političar van Crne Gore je francuski predsednik Emanuel Makron

  • 5
IVANJICA SASTANAK VUCIC Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Portal Telegraf je 7. jula pod naslovom "Istraživanje Crne Gore: Vučić ubedljivo najpopularniji na Balkanu" preneo rezultate istraživanja CEDEM-a, koje je predstavljeno javnosti. Prema tom istraživanju, najbolje ocenjeni političar van granica Crne Gore je predsednik Francuske Emanuel Makron, a odmah za njim je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić, međutim, nije najbolje ocenjeni političar na Balkanu, kako piše Raskrinkavanje.ba, pošto nisu uzeti u obzir crnogorski političari/ke koji/e su posebno ocjenjivani/e, a ne navodi se i da je u pitanju rejting u Crnoj Gori, a ne na Balkanu.

U ovom tekstu su na osnovu analize portala Raskrinkavanje.ba izmenjeni naslov i sporni delovi teksta.

Raskrinkavanje.ba piše da je ovde reč o istraživanju javnog mnenja koje je 7. jula predstavila Nevladina organizacija Centar za demokratiju i ljudska prava, te da je ono rađeno u Crnoj Gori u periodu od 11. do 27. juna 2022. godine na uzorku od 1.026 ispitanika/ca. Rezultati su objavljeni i na stranici organizacije.

U istraživanju su ispitivani stavovi građana i građanki Crne Gore o temama koje se uglavnom vezane za političke prilike u toj zemlji - poverenje u institucije, zadovoljstvo učinkom Vlade i radom ministarstava, napredak u evroatlantskim integracijama, poverenje u političke partije i slično.

Građani i građanke su, takođe, ocenjivali domaće političare i političarke. Pored toga, posebno su ocenjivani i strani političari i političarke.

Prema podacima dobijenim u istraživanju, među stranim političarima/kama najveću prosečnu ocjenu između 1 i 5 dobio je francuski predsednik Emmanuel Makron (2,30), a prati ga predsednik Srbije Aleksandar Vučić (2,22) i ruski predsednik Vladimir Putin (2,22).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA