≫ 

Vučić uputio je telegram saučešća povodom smrti bivšeg predsednika Vlade Japana Šinzoa Abea

Saučešće su uputili i premijerka Ana Brnabić, kao i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić

  • 0
Shinzo Šinzo Abe, premijer Japana Foto: Tanjug/AP

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća povodom smrti bivšeg predsednika Vlade Japana Šinzoa Abea u kojoj se kaže:

- Sa tugom i nevericom sam primio vest o tragičnoj smrti Šinzoa Abea, izuzetnog državnika i čoveka, koji je svojim ozbiljnim i odgovornim pristupom političkim izazovima svog vremena, ostavio poseban legat na globalnoj političkoj sceni.

Šinzo Abe je dao nemerljiv doprinos razvoju odnosa između Srbije i Japana, zbog čega nam je bila čast da ga odlikujemo ordenom Republike Srbije na lenti, za izuzetne zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa naše dve zemlje.

U ime građana Republike Srbije i svoje ime, izražavam duboko saučešće narodu i Vladi Japana, porodici i prijateljima Šinzoa Abea - naveo je pedsednik.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić uputila je takođe telegram saučešća narodu Japana povodom smrti Njegove ekselencije gospodina Šinza Abea, bivšeg premijera Japana.

Brnabićeva je navela da ju je veoma potresla vest o smrti Šinza Abea, koji je svojim ozbiljnim i odgovornim pristupom političkim izazovima svog vremena, ostavio poseban legat na globalnoj političkoj sceni.

- Šinzo Abe je dao nemerljiv doprinos razvoju odnosa Srbije i Japana, zbog čega je bila čast odlikovati ga Ordenom Republike Srbije na lenti, za izuzetne zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa naše dve zemlje. U svoje lično ime i u ime članova Vlade Republike Srbije, izražavam duboko saučešće prijateljskom narodu i Vladi Japana - navela je predsednica Vlade Srbije.

Saučešće je uputio i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić

- U ime Narodne skupštine Srbije i u svoje lično ime izražavam duboko saučešće povodom smrti velikog političara, koji je predano služio svojoj zemlji i zastupao interese svog naroda. Tadašnji premijer Šinzo Abe posetio je našu zemlju 2018. godine, što je bila prva poseta Beogradu na tako visokom nivou u poslednje tri decenije i dao je izuzetan doprinos razvoju i učršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Srbije i Japana - navedeno je u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA