Kancelarija za KiM: Na porodičnu kuću Jovanovića u selu Mogila, u opštini Vitina, noćas bačena ručna bomba

Članovi te porodice su se već nalazili na meti napada - saopštila je Kancelarija za KiM

  • 1
Mogila selo, napad ručna bomba Foto: Kancelarija za KiM RS

Na porodičnu kuću Zorana Jovanovića u selu Mogila, u opštini Vitina, noćas je bačena ručna bomba koja tek pukom srećom nije eksplodirala, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

- Zoran je noćas oko ponoći čuo udarac o prozor i pomislio da je reč o kamenu. Međutim, jutros je primetio eksplozivnu napravu u dvorištu. Nema sumnje da je ovaj napad izveden sa ciljem da se Zoran i njegova porodica zaplaše i oteraju sa kućnog praga, a da je bomba eksploditala incident je mogao da ima fatalne posledice - navodi se u saopštenju.

Ističe se da su se članovi te porodice već nalazili na meti napada, te da je njihovim rođacima koji žive u istoj ulici paljena imovina, ispisivane su poruke mržnje...

- I ovaj slučaj je prijavljen policiji, ali nažalost ni prethodni napadi nisu rasvetljeni ni počinioci kažnjeni. Jasna je paralela da sa narastajućom antisrpskom retorikom i postupcima Prištine i Aljbina Кurtija, raste i broj entički motivisanih incidenata. Zato je krajnje vreme da predstavnici međunarodne zajednice ovakve incidente, koji su mogli biti kobni, shvate kao najozbiljnije pretnje i deluju u skladu sa tim - ističe se u saopštenju Kancelarije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    11. jul 2022 | 11:07

    EU svojim ponašanjem,šutnjom, daje podršku napadima na Srbe...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA