≫ 

Jovanović za Telegraf.rs: Odazvaćemo se pozivu jer poštujemo institucije i birače

Na sastanak sa predsednikom Srbije će u ime koalicije NADA ići Miloš Jovanović i Vojislav Mihailović

  • 0
OPOZICIJA IZBORI DESNICA Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je danas za Telegraf.rs da će se odazvati pozivu predsednika Aleksandra Vučića i učestvovati u konsultacijama o novoj Vladi Srbije.

- Odazvaćemo se, naravno, jer je to elementarni red i pitanje poštovanja demokratskog poretka i parlamentarne logike, institucija i same funkcije predsednika države, ali i pitanje poštovanja birača koji su ukazali poverenje nama, ali i samom predsedniku Republike. Na sastanak ćemo otići Vojislav Mihailović, predsednik POKS-a i ja - rekao je Jovanović.

Jovanović kaže da nema preterana očekivanja od tog sastanka, navodeći da je reč o ustavnoj dužnosti predsednika države da se konsultuje sa predstavnicima parlamentarnih stranaka i poslaničkih grupa, imajući u vidu da vlada mora da ima poverenje parlamenta.

- U našem slučaju je to više protokolarni susret zato što je dosadašnja vlast i na prethodnim izborima ostvarila većinu. To verovatno neće biti protokolarni susret za SPS i neke druge stranke, a za nas će biti poštovanje reda što ne znači da nećemo imati neka pitanja - rekao je Jovanović.

Kako je rekao, predstavnicima koalicije NADA je važno da na tom sastanku čuju odgovore na pitanja koja se tiču evropskih integracija i sukoba u Ukrajini, ali i da prenesu svoje stavove.

Jovanović očekuje da će se do kraja jula održati i konstitutivna sednica Skupštine Srbije, nakon čega počinje da teče rok od 90 dana za formiranje Vlade Srbije.

Ranije je saopšteno da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić započeti konsultacije sa parlamentarnim političkim stranaka u četvrtak, 14. jula.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA