Maja Gojković: Volela bih da obavljam funkciju ministra kulture i u novoj vladi

Srbije neće odustati od evropskog puta bez obzira na disonantne tonove, opomene i stalno uslovljavanje - poručila je Gojković

  • 7
Izložba Mihailo Miša Janketić Foto: Tanjug/Ministarstvo kulture/Dario Konstantinović

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković izjavila je danas da bi volela da nastavi da obavlja funkciju ministra kulture i u novom sazivu u Nemanjinoj 11.

Uverena je da će njeni rezultati biti vrednovani u SNS, a da će predsednik Aleksandar Vučić razgovarati sa svakim i predložiti ko će iz SNS biti u narednoj vladi.

- Novi politički, ekonomski i drugi izazovi su takvi da treba napraviti tim i solidnu većinu u skupštini da bi zakoni mogli da budu usvojeni - rekla je Gojković za Tanjug.

Po pitanju izveštaja Evropske komisije i Evropskog parlamenta o stanju u medijima, Gojković je rekla da se iz njih vidi da ima pomaka i koliko država ulaže truda i posvećna je zaštiti novinara, što pokazuje osnivanje Radne grupe za bezbednost novinara.

Prema njenim rečima, važno je i što je državna tužiteljka Zagorka Dolovac dala obavezujuće uputstvo da se prijave o ugroženoj bezbednosti novinara rešavaju u roku 24 časa, i da je "to pokazalo rezultate".

Podsetivši da se na Zakonu o javnom informisanju radi već godinu dana i da su uključena sva udruženja novinara, Gojković je rekla da postoji dogovor da nakon formiranja nove vlade taj posao bude nastavljen tamo gde se zastalo i da se tako očuva kontinuitet rada.

Gojković je naglasila da Srbije neće odustati od evropskog puta bez obzira na disonantne tonove, opomene i stalno uslovljavanje.

- Naš strateški pravac, čućete to i u ekspozeu predsednika vlade, sigurno je jedan od važnih delova ekspozea, jeste put ka punopravnom članstvu Evropske unije. Ubeđena sam u takav stav-  rekla je Gojković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA