"Vulin ima pravo da iskazuje želje, ali to nije zvaničan stav vlade": Mihajlović o ujedinjenju svih Srba

Vulin poručuje Mihajlović da njemu ambasade ne određuju uverenja

  • 28
Zorana Mihajlović Aleksandar Vulin Foto: MRE/Zoran Petrović, Marko Jovanović

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas u Sarajevu da izjava ministra Aleksandra Vulina o ujedinjenju svih Srba u jednu državu nije zvaničan stav Vlade Srbije, a Vulin odgovorio da njemu, kako je rekao, ambasade ne određuju uverenja.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je ranije za Politiku da je jedini način da Balkan ostane stabilan da Srbi žive u jednoj državi.

- Ta izjava nije zvanična politika Vlade Srbije, bez obzira što je Vlada u tehničkom mandatu. Kao građanin, on ima pravo da iskazuje sve svoje želje, aspiracije i snove, ali to nije zvaničan stav Vlade Srbije - rekla je Mihajlović novinarima posle Foruma Energetske zajednice o pravednoj tranziciji, preneo je FoNet.

Zorana Mihajlović je istakla da je vreme da političari u regionu shvate da je potrebno da se ne bave prošlošću, već da rade na zajedničkim projektima koji će unaprediti ekonomiju i doneti građanima i građankama bolji životni standard, saopštilo je Ministarstvo.

Vulin je Mihajlović odgovorio da stvaranje srskog sveta i ujedinjenje Srba nije zvaničan stav Vlade Srbije, baš kao što nije zvaničan stav Vlade Srbije da treba uvesti sankcije Rusiji, biti jasniji po pitanju sukoba u Ukrajini ili da treba podržati britansku rezoluciju po kojoj su, kako je rekao, Srbi genocidan narod.

- Stvaranje srpskog sveta je moj stav i deo programa Pokreta socijalista koji predvodim. Za razliku od brojnih političara, a među njima i pojedinih članova Vlade Srbije, ja imam i ideologiju i uverenja i stavove i nije mi potrebno da mi bilo koja ambasada odobri šta mislim i kako treba da radim - rekao je Vulin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JACA 🍀

    12. jul 2022 | 18:34

    Ova Mihajlovićka je preletela u SNS samo zato što je karijerista, po svojim stavovima ona je bliža prozapadnoj opoziciji. Stvarno je vreme da leti iz Vlade, samo nanosi štetu.

  • nibrS

    12. jul 2022 | 17:17

    'Ajde ženo uhvati se napokon varjače, lonca i šporeta...

  • To brate Vuline

    12. jul 2022 | 19:40

    Pusti ovu doslju iz bosne

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA