Nikola Selaković: Mi znamo svoj put, zna li Brisel šta hoće?

To je pitanje za njih, a ono što je za nas važno jeste da mi jesmo na svom reformskom putu - poručio je Selaković

  • 9
SELAKOVIC CAVUSOGLU SASTANAK Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Srbija dobro zna svoj reformski kurs i evropski put, zna kako želi da reformiše svoje društvo i kako ono treba da funkcioniše u budućnosti ali se neretko čini da Brisel ne zna šta hoće, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković.

Govoreći o odnosu Evropske unije (EU) prema Zapadnom Balkanu (ZB) i da li je ZB uopšte potreban EU rekao je da je to pitanje za Evropsku uniju.

- To je pitanje za njih, a ono što je za nas važno jeste da mi jesmo na svom reformskom putu. Mi svoje društvo menjamo i usklađujemo sa merilima kojima težimo već duži niz decenija, a da li oni hoće nas u toj porodici ili neće, to zavisi od njih - rekao je Seelaković gostujući na TV Pink.

Dodao je da je za Srbiju najvažnije da se uz reformski kurs koji se tiče promene društvenog sistema i reformisanja institucija sistema i dalje ekonomski razvija.

Zamoljen da prokomentariše rezoluciju Evropskog parlamenta o Srbiji, rekao je da nije očekivao usvajanje takvog dokumenta u kome se traži i uvođenje sankcija Rusiji i priznavanje Kosova i Metohije, ali da sa druge strane postoje stvari koje više i ne mogu da nas iznenade.

Podvukao je da Srbija zna svoj evropski put, dok je pitanje da li Brisel zna šta hoće.

Selaković je ocenio da su jednostrani potezi Prištine mogli da prođu dok su na vlasti u Beogradu bili ljudi koji nisu imali ni viziju ni volju da se bore za naše nacionalne interese.

- Problem je što Beograd sada ima dovoljno sposobnu vlast da vodi nezavisnu suverenu politiku koja se ne priklanja ni evropskim ni svetskim centrima moći, već su za nju centar građani, a glavni zadatak nam je borba za nacionalne interese - rekao je ministar Nikola Selaković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tomislav

    13. jul 2022 | 18:07

    U najvecem delu reformski put Srbija je zavrsila u najboljem redu.U svom izlaganju na Tv Pink.,Ministar inostranih poslova Stbije Selakovic,je takstativno sve nabrojao sta je ispunjeno prema EUi?!Ali,Brisel ne da se nije obrukao,vec u razocarao u sve ono sto i sami potpisali?!To sto EU,trazi da Srbija uvede nekakve sankcije Rusiji,kako ,oni nas nisu bonbardovali?!Zatim,da priznamo Kosovo?!Kako da priznamo sami sebe?!To se u narodu kaze:"Setala Jana Milosiju za veresiju,,!?Zapad zaboravlja jedno,sada je nova vlast,ne ona koja je radila teledirigovano od spoljnih a bogami i deomacih mentora?!Nije vise Srbija,dzak za udaranje?!Kapa dole Selakovicu za viziju Srbije i nacionalne interese.ZAPAMTITE,u istoriji Srbija nikada nije nikoga napadala,vec je samo branija svoje!!!!!

  • D

    13. jul 2022 | 11:45

    Samo jedno pitanje,znate li kojim putem ste pošli i idete,nisam siguran da znate ?

  • 🇨🇭🔊👍

    13. jul 2022 | 12:52

    Mi znamo kuda smo pošli a vi pronađite neki put ako ga ima po vašoj volji,bez nevolja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA