EU: Priština trebalo da odobri posetu Petra Petkovića KiM

Peter Stano je naveo da je EU poslednjih dana dobila dva obaveštenja da Petar Petković namerava da poseti KiM

  • 2

Portparol EU Peter Stano kaže da je današnja poseta direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića bila najavljena u skladu sa procedurama i da je trebalo da je odobre institucije u Prištini.

Peter Stano je naveo da je EU poslednjih dana dobila dva obaveštenja da Petar Petković namerava da poseti KiM.

- Prvo obaveštenje proceduralno nije bilo u skladu sa Ugovorom o službenim posetama, kojim se regulišu procedure obaveštavanja i vršenja službenih poseta. Drugo obaveštenje je, međutim, bilo u potpunosti u skladu sa Aranžmanima i stoga je poseta trebalo da bude odobrena - naveo je Stano u pisanoj izjavi za Tanjug.

Portparol EU dodaje da zvanične posete između Beograda i Prištine igraju važnu ulogu u unapređenju normalizacije odnosa i međusobnog razumevanja i podvlači da ih ne treba ih politizovati.

- EU apeluje na obe strane da u dobroj nameri reše sve takve nesuglasice i nesporazume u dijalogu koristeći uspostavljene kanale komunikacije oficira za vezu. Obe strane treba da poštuju sve prethodne sporazume i sprovedu obaveze koje su na čekanju, uključujući i one koje se odnose na zvanične posete - zaključio je Stano.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar I.

    14. jul 2022 | 10:35

    Vi ste im to i omogućili da mogu u srpskoj zemlji da odlučuju koga će da puste da uđe.

  • Nikolas

    14. jul 2022 | 10:24

    BRISEL I NATO AGRESORI GAZE REZOLUCIJU 1244 SAVETA BEZBEDNOSTI I STVARAJU VELIKU ALBANIJU !!! SVI PROBLEMI BICE RESENI DO KRAJA GODINE OSECAM TO!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA