"Srbija opredeljena za poštovanje međunarodnog prava, uvažavanje teritorijalnog integriteta Ukrajine"

Premijerka Ana Brnabić danas razgovarala sa ambasadorom Ukrajine u Srbiji

  • 3
Ana Brnabić ambasador Ukrajine u Srbiji Volodimir Tolkac Foto: Tanjug/Slobodan Miljević

Premijerka Ana Brnabić sastala se danas novim ambasadorom Ukrajine u Srbiji Volodimirom Tolkačom, sa kojim je razgovarala o aktuelnoj situaciji u toj zemlji i mogućnostima podrške ukrajinskom narodu i izbeglicama koji se nalaze u Srbiji.

Brnabić je izrazila duboku zabrinutost i žaljenje zbog situacije u Ukrajini i istakla da dve zemlje i dva naroda imaju tradicionalno dobre i prijateljske odnose, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Premijerka je rekla da je Srbija opredeljena za poštovanje međunarodnog prava, uvažavanje teritorijalnog integriteta Ukrajine i mirno rešavanje sporova, i spremna da pruži svu moguću pomoć i podršku izbeglima iz ove zemlje, koji trenutno borave u Srbiji.

Ana Brnabić ambasador Ukrajine u Srbiji Volodimir Tolkac Foto: Tanjug/Slobodan Miljević

Ambasador Tolkač je zahvalio na humanitarnoj pomoći koju Srbija pruža ugroženim ukrajinskim civilima, kao i na humanim uslovima po najvišim standardima koje omogućava raseljenima, uključujući i boravišne i radne dozvole.

Ukrajinski ambasador predstavio je plan oporavka i obnove zemlje i pozvao Srbiju da podrži ove aktivnosti.

Brnabić je ponovila da se Srbija zalaže za mirno rešavanje sporova i podržava sve napore koji su usmereni na pregovore dve strane i naglasila da će Srbija sa pažnjom nastaviti da prati situaciju i pruža podršku ukrajinskom narodu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA