≫ 

Ðilas: Bićemo najveći opozicioni poslanički klub u parlamentu, razgovor je protekao u pristojnom tonu

Vučić je preneo da će sednica skupštine biti održana do kraja meseca, a da će vlada biti formirana u avgustu

  • 8
Dragan Đilas dolazi u predsedništvo

Foto: Nikola Tomić

Lider Stranke slobode i pravde (S SP) Dragan Ðilas izjavio je danas da će poslanički klub S SP, PSG, Pokreta za preokret i Sloge, biti najveći opozicioni klub u parlamentu i da nikada nisu ni razmišljali da budu deo vlasti sa SNS.

- Suština naše politke uvek je bila da Srbiji bude bolje. Uvek smo bili opozicija vlati, Srbiji nikada i nikada joj nećemo biti opozicija - rekao je Ðilas novinarima nakon razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji je, kako je rekao, protekao u pristojom tonu.

Prema njegovim rečima, predsednik im je preneo da će do kraja meseca biti održana konstitutivna sednica parlamenta, a da će tokom avgusta Srbija dobiti vladu.

Dodao je da su predstavnici S SP, PSG-a i Pokreta za preokret, koji su se iz koalicije "Ujedinjeni za pobedu Srbije" odazvali pozivu na razgovor, preneli Vučiću da ne postoji mogućnost da budu deo vlasti, jer bi to, kaže, bilo "krajnje neprirodono, nelogično, nenormalno", s obrizom na razlike u stavovima.

Ðilas je rekao i da su Vučiću izneli zamerke na sve prethodne vlade, kao i da su upozorili da bi Srbija mogla da pretrpi posledice u ekonomskoj sferi, zbog neusklađivanja politke sa EU.

On je naveo da će njihov poslanički klub biti spreman da podrži sve zakone koji će doneti boljitak građanima, ali i da očekuju da vlast pokaže da je spremna da razmotri i prihvati njhove predloge zakona.

Ðilas je naveo i da su predsedniku rekli da očekuju da ode sa čela SNS, što je, kaže, Vučić potvrdio da će učiniti.

Na pitanje da li je bilo reči o sankcijama Rusiji, Ðials je rekao da je i njihov stav isti kao ljudi koji znaju šta su sankcije, ali da su, sa druge strane, svesni potencijalnih opasnosti, ako ne uskladimo politiku sa EU, zbog čega na njih i upozoravaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stevan

    18. jul 2022 | 18:07

    Predstavlja se kao lider opozicije a na izborima nije smeo da izađe kao nosilac liste nego poturio Mariniku?! Ni srama ni obraza.

  • ISTINA

    18. jul 2022 | 19:22

    Dosao je do Skupstine da se uhlebi 4 godine zajedno sa Marinikom. Oni koji su glasali za njih neka gledaju kome su dali velike plate sa narodskih ledja. Ima onih, nazalost, koji imaju pileci mozak.

  • Auu

    18. jul 2022 | 19:18

    Bijo si na vlasti ???Begaj bre više.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA