Stefanović: Nekorektno je dostaviti "Manifest" medijima!

- Neko je to očigledno dostavio medijima, mislim da to nije korektno, jer je to dobilo obrise političke borbe unutar stranke. Svako od nas ko se bavi politikom može da dobije pismo ili taj predlog manifesta - rekao je Stefanović

  • 0

Sekretar Predsedništva Demokratske stranke Borislav Stefanović ocenio je danas da nije korektno to što je neko medijima dostavio pismo koje je bivši savetnik Borisa Tadića i član DS-a Goran Vesić poslao zameniku predsednika DS Draganu Ðilasu.

- Neko je to očigledno dostavio medijima i mislim da to nije korektno jer je to dobilo obrise političke borbe unutar stranke - rekao je Stefanović za TV Vojvodine, dodavši da svako od nas ko se bavi politikom može da dobije pismo ili taj predlog manifesta.

On je, ne precizirajući na koga misli da je medijima dostavio to pismo, rekao i da je Ðilas to odmah dostavio u kabinet predsednika Tadića tako da je to objašnjeno.

Upitan o sadržini manifesta u kome se navodi da ili će se u DS iskreirati nova politika ili će se stranka pocepati, Stefanović je odgovorio da bi to drugačiji rekao: "Ili će se formulisati nova politika, novi identitet i nova snaga i nova lica DS-a ili će DS duboku potonuti, a Srbija izgubiti".

Stefanović je istakao da DS ima kapacitet da sebe pogleda u ogledalu i da kada to uradi, vidi greške iz prošlosti i ljude koji nije trebalo da rade svoj posao, a nažalost su ga radili.

- Izneverili smo građane u tom smislu i moramo pokazati građanima da znamo ko smo, šta nam je ideologija, šta nam je program i novi ljudi - to je ono što dugujemo građanima koji zaista žele i jedva čekaju da ponovo vide jaku DS, koja će moći da parira ovoj nesposobnoj vlasti -  kazao je Stefanović.

Na pitanje da li će se uključiti u stranačku kampanju za nekog od predsedničkih kandidata, Stefanović je odrično odgovorio:

"Ne uključujem se ni u kakvu stranačku kampanju, bavim se svojim poslaničkom poslom i zadajem muke ovoj vlasti."

Vesić je prethodno potvrdio da je poslao mejlom Ðilasu "Manifest novih demokrata", ali i jedan i drugi su iznenađeni što je on osvanuo u medijima.

I dok je Vesić u izjavi za medije naveo da je mejl poslao kao prijateljski savet Ðilasu, te da ga on nije tražio, Ðilas je ponovio da neće dozvoliti da se bilo ko preko njega obračunava sa Tadićem

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA