≫ 

Evo šta je sve na dnevnom redu konstitutivne sednice Narodne skupštine

Ivica Dačić zakazao je konstitutivnu sednicu za 1. avgust

  • 0
Dnevni red sednica Narodne skupštine Foto: parlament.gov.rs

Predsednik odlazećeg saziva Skupštine Srbije Ivica Dačić sazvao je konstitutivnu sednicu novog saziva parlamenta za ponedeljak, 1. avgusta.

Prva tačka jeste verifikacija mandata narodnih poslanika, a po Ustavu i zakonu, konstituisanje skupštine podrazumeva verifikaciju najmanje dve trećine mandata narodnih poslanika.

Na dnevnom redu su i izbor predsednika Narodne skupštine, potredsednika, imenovanje generalnog sekretara, kao i izbor članova radnih tela i članova stalnih parlamentarnih delegacija u međunarodnim institucijama i organizacijama, objavljeno je na sajtu parlamenta.

Ne mora na istoj sednici da se završe sve tačke dnevnog reda, rekao je nedavno za Telegraf.rs, predstavnik organizacije CRTA Pavle Dimitrijević.

Prvom sednicom predsedava najstariji poslanik, u ovom slučaju Vladeta Janković, a u radu mu pomažu po jedan najmlađi poslanik sa četiri izborne liste koje su osvojile najveći broj mandata.

Od trenutka konstituisanja Narodne skupštine počinje da teče novi rok od 90 dana za formiranje Vlade.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA