≫ 

Na današnji dan pre 10 godina formirana je prva vlada SNS, SPS: Dačićeva ocena - došlo do istorijskih promena

Veća perspektiva za građane Srbije - ocenio je Ivica Dačić

  • 3
Aleksandar Vučić, Polaganje zakletve Foto: Nikola Tomić

Na današnji dan pre 10 godina formirana je prva vlada SNS, SPS i njihovih koalicionih partnera, a lider socijalista Ivica Dačić kaže da je u tom periodu došlo do istorijskih promena i da je vlast na čelu sa Aleksandrom Vučićem pokazala da ume da upravlja državom u najtežim političkim trenucima.

- Potpuno je promenjena pozicija, lik i perspektiva za budućnost Srbije. Srbija je ostvarila veliki napredak i kada je reč o njenom spoljno-političkom, odnosno međunarodnom položaju i danas je cenjeni politički partner. Svi znaju šta mi hoćemo, a šta nećemo - rekao je Dačić.

Osim toga, naveo je da je došlo do stabilizacije prilika na ekonomskom planu i da Srbija danas nije ugrožena u finansijskom smislu kao što je, kako kaže, to bilo 2012. godine kada je našoj zemlji pretio bankrot.

Ivica Dačić Foto: Tanjug/Rade Prelić

"Veća perspektiva za građane Srbije"

Naveo je da je došlo do velikog razvoja i kada je reč o stranim investicijama, povećanju plata i penzija, većem zapošljavanju građana, a samim tim otvaranju veće perspektive za građane Srbije.

Dačić je kao veoma bitno istakao to što veoma čvrsto branimo naš državni i nacionalni interes i dodao da je, kada je reč o Kosovu i Metohiji, velika promena sama činjenica da su za ovih deset godina 23 zemlje povukle priznanje Kosova kao nezavisne države.

- Time smo kosovsko pitanje vratili na pregovarački sto jer su u to vreme to pitanje već bili otpisali sa dnevnog reda. Isto tako, došlo je do toga da se Srbija danas pita o tome - rekao je Dačić.

Aleksandar Vučić Miroslav Lajčak Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

"Mislili da je budućnost Kosova praktično rešena"

Dodao je da je pre početka svih razgovora u Briselu mislio da će to biti samo razgovori o tehničkim pitanjima odnosno da je budućnost Kosova prakticno rešena, a da danas 101 zemlja od 193 članice UN ne priznaje nezavisno KiM, odnosno poštuje teritorijalni integritet Srbije.

- To je veoma važna činjenica - podvukao je Dačić i podsetio da su, osim toga što smo uspeli da osnažimo našu poziciju kada je reč o KiM, dolaskom nove vlasti 2012. godine započeti i pregovori o članstvu Srbije u EU.

Istakao je da Srbija nikada nije dalje otišla u tim pregovorima i da je postignut odlučujući napredak, kako je rekao, najveći u dosadašnjoj istoriji Srbije.

- Mislim da je bitno da je vlast u Srbiji, na čelu sa Aleksandrom Vučićem, pokazala da može, ume i zna da upravlja državom u najtežim političkim trenucima i zato mislim da je u najvećem državnom interesu Srbije i u interesu budućnosti njenih građana da u našoj zemlji vlada političko jedinstvo i politička stabilnost kao preduslov svakog uspeha - zaključio je Dačić.

Video: Dačić: SPS osvojio 100.000 glasova više nego prošli put

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Atila17

    27. jul 2022 | 16:38

    Lik trideset godina priča jedno isto a narod sve lošije živi....i pored toga za njega ima foteljica......laku noć

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA