≫ 

Počele konsultacije Ivice Dačića sa parlamentarnim strankama o konstitutivnoj sednici

Sa Dačićem na sastanku su Vladimir Orlić, Đorđe Milićević, Radomir Lazović, Marinika Tešić, Boško Obradović...

  • 0

U Narodnoj skupštini počeo je sastanak predsednika odlazećeg saziva parlamenta Ivice Dačića sa parlamentarnim stranaka u vezi sa organizacijom konstitutivne sednice koja je zakazana za 1. avgust i na kojoj treba da budu verifikovani mandati narodnim poslanicima.

U parlamentu su pored Dačića i generalnog sekretara Narodne skupštine Veljka Odalovića i potpredsednik SNS Vladimir Orlić i njegov stranački kolega Aleksandar Marković, potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević, predstavnici koalicije Moramo, Radomir Lazović, Nebojša Zelenović, Aleksandar Jovanović Ćuta.

Na sastanku je i lider Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović, funkcionerka SVM Elvira Kovač, funkcioner Demokratske stranke Srđan Milivojević, predsednik POKS-a Žika Gojković, funkcioner Narodne stranke Miroslav Aleksić, predstavnici DSS-a...

Sastanak parlamentarnih stranaka u skupštini Srbije Foto: Nikola Tomić

Na sastanak nije došao Šaip Kamberi.

Dačić i predstavnici parlamentarnih stranaka treba danas da dogovore kako će izgledati konstitutivna sednica Skupštine Srbije i da li će istog dana biti izabran predsednik i potpredsednici parlamenta.

Prva tačka konstitutivne sednice 1. avgusta je verifikacija mandata narodnih poslanika, a po Ustavu i zakonu, konstituisanje skupštine podrazumeva verifikaciju najmanje dve trećine mandata narodnih poslanika.

Sastanak parlamentarnih stranaka u skupštini Srbije Foto: Nikola Tomić

Na dnevnom redu su i izbor predsednika Narodne skupštine, potpredsednika, imenovanje generalnog sekretara, kao i izbor članova radnih tela i članova stalnih parlamentarnih delegacija u međunarodnim institucijama i organizacijama.

Postoji opcija da se u ponedeljak samo verifikuju mandati poslanika, a da se izbor predsednika pomeri za drugi dan. Prilikom izbora predsednika parlamenta biće jasnije ko će činiti vladajuću većinu.

Ranije danas, predsednik Aleksandar Vučić je rekao da će ime mandatara (budućeg predsednika Vlade) biti poznat za oko 12 dana i da će vlada brzo biti formirana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA