Vesić: Na sutrašnjoj sednici Predsedništva izjasnićemo se o kandidatu za predsednika Narodne skupštine

Kada bude imenovan mandatar, znaće se sa kim će još SNS ući u koaliciju - rekao je Vesić

  • 0
Goran Vesić Foto: Tanjug/Predrag Mitić

Član predsedništva Srpske napredne strake Goran Vesić izjavio je da će na sutrašnjoj sednici Predsedništva te stranke razgovarati o kandidatima za predsednika skupštine i druge skupštinske organe.

- To podrazumeva predsednika i potpredsednike skupštine, radna tela, generalnog sekretara skupštine”, rekao je Vesić i dodao da će posle konstituisanja skupštine u ponedeljak predsednik Srbije i SNS predložiti mandatara koji će, kako je rekao, obaviti konsultacije sa potencijalnim članovima vlade.

- Zatim će predsednik i mandatar na Predsedništvu stranke razgovarati o tome ko bi mogao da predstavlja našu politiku u novom kabinetu - kazao je Vesić.

Vesić je rekao da je sasvim izvesno SNS formirati vladu, jer je ta stranka na izborima osvojila 120 poslaničkih mesta.

- Sa našim tradicionalnim koalicionim partnerom SVM imamo ukupno 127 poslanika, što je dovoljna većina da se formira vlada - rekao je Vesić i dodao da je SNS na konsultacijama obavestila predsednika da ima do 160 poslanika, što znači komotnu većinu da se vlada formira.

On je dodao da će se, kada bude imenovan mandatar, znati sa kim će još SNS ući u koaliciju.

- Mi smo pokazali da smo državotvorna stranka i da vodimo računa o državnim interesima kao i da nam je važniji interes države od našeg stranačkog interesa - ističe Vesić.

Kada je u pitanju rok za formiranje vlade, Vesić kaže da je sasvim izvesno da će ovo biti avgustovska vlada “jer tako je predsednik najavio”.

Dodao je da vreme “koje dolazi biće izuzetno teško i puno izazova i zbog toga vlada mora biti spremna ko god je bude činio”.

- Predsednik je juče govorio o ključnih osam meseci za Evropi, potrebno je potpuno obezbediti energetsku bezbednost i dovoljno hrane. Pored toga što smo mi spremnini od drugih jer je predsednik uspeo da obezbedi da 2 milijarde kubika gasa kupujemo po ceni od 350-400 eura po hiljadu metara kubnih, što je 3 do 4 puta jeftinije nego što će drugi kupovati, bez obzira i na naše skladišne kapaciteta u Banatskom Dvoru i Madjarskoj mi nismo izolovano ostrvo. Problemi koji se budu dešavali u Evropi prelivace se i na Srbiju - kazao je Vesić.

- Sve ovo znači da će nova vlada morati dnevno da reaguje na probleme i izazove koji će se dešvati, moraće da bude veoma operativna i da radi kao tim. Jer nas u narednih osam meseci čeka život kao u vandrednom stanju a naš zadatak je da gradjanima i gradjankama obezbedimo sigurnost - zaključio je Vesić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA