Priština: Od 1. avgusta ne važe srpska dokumenta

Kako prenosi prištinska Gazeta ekspres, saopštenje je objavljeno na albanskom i srpskom jeziku

  • 30
Kosovo Kurti registarske tablice Foto: Profimedia, Marko Jovanović

Kosovska vlada danas je objavila saopštenje u kojem navodi da će od ponedeljka 1. avgusta građanima Srbije koji uđu na Kosovo biti obezbeđen „dokument za ulazak i izlazak".

Kako prenosi prištinska Gazeta ekspres, saopštenje je objavljeno na albanskom i srpskom jeziku.

U saopštenju se navodi i da ovom odlukom Kosovo "na svojoj teritoriji" poništava dokumenta koja su izdale srpske vlasti. Dodaje se i da je to mera reciprociteta prema Srbiji.

Analitičari su ranije ocenili da odluka o registarskim tablicama može da dovede do novih incidenata na KiM. Pogledajte izjave OVDE

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    29. jul 2022 | 17:22

    Zabraniti Siptarima da prolaze kroz Srbiju pa nek idu gde oce neka bude to mera reciprociteta

  • Pp

    29. jul 2022 | 17:47

    Može im se, a mi ne smemo ni da pisnemo..

  • Open Balkan kida

    29. jul 2022 | 17:42

    Braćo, zemljaci, da se ne lažemo, niti da glumimo da smo iznenađeni i uvređeni i da se zgražavamo... Pa šta smo očekivali, kad smo sami sebi uradili najgore stvari. Povukli srpsku policiju sa severa, po članu 7 Briselskog sporazuma (do 2013. 1000 srpskih policajaca bilo je na severu), srpske sudije poslali da zakletvu polažu u Prištini po članu 10 Briselskog sporazuma, administrativne punktove pretvorili u granične međudržavne, dali međunarodni telefonski pozivni broj Prištini, predali im naš elektroenergetski sistem. Kakvu smo politiku vodili? Podržali i Haradinaja i Kurtija, izabrali ih za premijere i trajno ostali u koaliciji s njima. Kakve izjave su davane? Da nemamo ni 1m2 Kosova, da Srba južno od Ibra i nema, da nam je politika na Kosovu poražena, da je rezolucija 1244 ništavna... Pa šta očekujemo braćo moja? Da oni u Prištini budu patriote umesto nas?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA