≫ 

Sednica Predsedništva Srpske napredne stranke: Odluka o predsedniku Narodne skupštine

Konstitutivna sednica parlamenta biće održana u ponedeljak, 1. avgusta

  • 0
Sednica SNS Foto: Tanjug/Tara Radovanović

U sedištu Srpske napredne stranke nešto posle 10 časova počela je sednica Predsedništva na kojoj, kako je najavljeno, treba da se donese odluka o kandidatu te stranke za predsednika Narodne skupštine.

Sednica je zatvorena za javnost, a posle toga će uslediti izjave za medije.

U sedište naprednjaka na Novom Beogradu 20 minuta pre početka sednice stigao je lider naprednjaka Aleksandar Vučić, a sednici prisustvuju i Maja Gojković, Irena Vujović, Nebojša Stefanović, Darija Kisić, Zlatibor Lončar, Zorana Mihajlović, Branislav Nedimović, Aleksandar Šapić, Goran Vesić, Vladimir Orlić, Petar Petković, Marija Obradović, Nikola Selaković, Bratislav Gašić, Mirsad Ðerlek, Aleksandar Martinović...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je nedavno da će na današnjoj sednici Predsedništva biti doneta odluka o predsedniku parlamenta i ostalim kandidatima za skupštinska tela.

- Dali smo dosta toga opozicionim strankama jer je to fer. Oni su zadovoljni i nisu verovali da će toliko da dobiju. Demokratija neka cveta", poručio je Vučić.

Vučić je ranije najavio da će se za oko 12 dana znati ime mandatara koji će sastaviti vladu, a da će nakon toga i vlada biti brzo formirana. Inače, konstitutivna sednica parlamenta sazvana je za ponedeljak 1. avgusta u 10 sati.

U međuvremenu kod predsednika odlazećeg saziva Skupštine Srbije Ivice Dačića održane su konsultacije sa parlamentarnim strankama, a posle kojih je javnost saznala da deo opozicije koju čine Zajedno, Ne davimo Beograd, DS žele da jedno potpredsedničko mesto u parlamentu dobije predsednik DS Zoran Lutovac.

Stranka slobode i pravde je u međuvremenu saopštila da bi podržala da se broj potpredsedničkih mesta poveća na tri budući da je više opozicionih grupacija izašlo sa predlozima za potpredsednike parlamenta, a da je do sada opoziciji pripadalo pravo na dva potpredsednika.

Srpski pokret Dveri je izrazio želju da vode Odbor za porodicu, a Srpska stranka Zavetnici Odbor za dijasporu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA