≫ 

Jedinstvena Srbija podržava svako slovo koje je predsednik izgovorio: Palma o Vučićevom obraćanju naciji

Srbija je država koja poštuje sve svoje međunarodne obaveze, naglasio je Marković

  • 8
Aleksandar Vučić Vidovdan odlikovanja svečani prijem Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Niko na svetu ne može da zameri nijedno slovo koje je u današnjem obraćanju naciji, povodom najnovijih pretnji Aljbina Kurtija, izgovorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, poručio je Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije.

Kako je naveo, posao Džozefa Bajdena je da štiti Ustav SAD i svoje građane, posao Emanulea Makrona je da štiti Ustav Francuske i svoje građane, posao Olafa Šolca je da štiti Ustav Nemačke i svoje građane, i posao Aleksandra Vučića je da štiti Ustav Srbije i svoje građane i tako svih predsednika i premijera na svetu.

- Upravo to i radi predsednik Srbije i zato ima najveću podršku građana Srbije u istoriji i zato ima i podršku Jedinstvene Srbije za svako izgovoreno slovo. Srbija je država koja poštuje sve svoje međunarodne obaveze od Rezolucije 1244, Dejtonskog sporazuma, Briselskog sporazuma, Vašingtonskog sporazuma do svih ostalih sporazuma koje je potpisala. Moje pitanje za zemlje Kvinte, a to su SAD, Velika Britanija, Nemačka, Francuska i Italija, koje govore o nekon novom pravno obavezujućem sporazumu između Beograda i Prištine, da li je Rezolucija 1244 pravno obavezujući sporazum, da li je Dejtonski sporazum pravno obavezjući spoorazum i da li je Briselski sporazum pravno obavezjući sporazum - pita Marković.

Ako jesu, dodaje on, zašto nisu sprovedeni onako kako piše u tim sporazumima i kako je došlo do toga da samo Srbija poštuje i realizuje te sporazume.

- Ovo što se sada dešava nije iz Kurtijeve glave, Aljbin Kurti je samo pion dela međunarodne zajednice. Aljbin Kurti i Bakir Izetbegović žele "Zatvoreni Balkan", a Aleksandar Vučić "Otvoreni Balkan". Kurti i njemu slični pričaju o lovcima, ratu, jedinicama ROSU, a Aleksandar Vučić o miru i stabilnosti i saradnji. Ovde neko želi da "Ukrajinu" preseli na Balkan. Pozivam Albance sa Kosova i Metohije da pruže ruku miru i stabionosti i saradnji, a ne da daju podršku oružju. Iz iskustva bivše Jugoslavije smo valjda nešto naučili, a to je da je bolje 100 godina razgovarati, nego jedan dan ratovati -  poručio je Marković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA