≫ 

Ričard Grenel: Kurti izaziva konflikte na Kosovu, nikad nije bilo ovako u poslednjih 15 godina

On je ovo objavio na Tviteru

  • 12
SAD EKONOMIJA GRENEL RICARD GRENEL, ALEKSANDAR VUCIC Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ričard Grenel, nekadašnji specijalni izaslanik predsednika SAD za pregovore Beograda i Prištine, kao i jedan od najbližih saradnika bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, pažljivo prati šta se večeras dešava na severu Kosova i Metohije.

- Upravo sam razgovarao sa prijateljem na Kosovu. Njegove reči: Nikad nije bilo ovako u poslednjih 15 godina. Kurti izaziva ove konflikte unilateralnim potezom da zabrani srpske lične karte i registatske tablice - napisao je u tvitu.

On je napisao i sledeće:

"Još jednom, ekstremni levičar i iskusni fašista, premijer Kosova Albin Kurti unilateralno pravi potez da odbaci srpske registarske tablice i dokumente na Kosovu. Budalasto. Nesmotreno. I nepotrebno. Zašto mu Džejk Salivan i Blinken ne kažu da prestane sa ovakvom fašističkom praksom? Niko na Kosovu ne želi rat ili konflikt. Ali Kurti očigledno misli da je ovo način da poboljša svoj sve slabiji rejting. Njegovi poslednji potezi su nepotrebni. Evropljani su mu rekli da stane, ali treba mu reći da prestane sa svim. A kad je reč o tragičnoj pogrešnoj proceni Albina Kurtija, Blinken je upravo organizovao ručan za njega i hvalio ga he, kao i Kiting. Kiting je, štaviše, pogrešno pohvalio Kurtija da je uvek bio na strani SAD - što znači da Kiting nema pristup internetu".

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    31. jul 2022 | 23:20

    Zanimljivo da svi bivsi ambasadori i izaslanici koji su videli iz prvog lica o cemu se radi u odnosima na Balkanu se posle mandata izjasnjavaju na nasoj strani a dok su na funkciji iskljucivo se vode protiv nas u interesu Amerike.

  • Pa

    31. jul 2022 | 23:24

    zaustavite ga, on je pod vašom komandom.

  • Златокоса

    31. jul 2022 | 23:57

    Složila bih se u potpunosti sa ocenom Ričarda Grenela o Aljbinu Kurtiju. Ekstremni levičar i iskusni fašista i dodala da je teško poremećena ličnost. Evropljani moraju da ga zaustave , inače će na Balkanu napraviti još jedan konflikt sa nesagledivim posledicama. I zaista u poslednjih 15 god8na nije bila ovakva situacija na KiM. Niko normalan ne može da podržava autokrate, a još kada su to i ekstremisti, poput Kurtija, to je idealna kombinacija za propast. On je poslednji predstavnik politike aparthejda u svetu, a ne u Evropi. Godinama unazad borila sam se protiv dogmatizma bilo koje vrste, za slobodu mišljenja, ali nisam ni sanjala da moram za svoje Srbe da se borim za slobodu kretanja, za slobodu izlaska na izbore, za pravo na lečenje, za pravo na robu proizvedenu u centralnoj Srbiji. To je za Riplija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA