≫ 

Vesić: Mandatar će biti osoba koja može da odgovori na teške zadatke

Stvaraju se uslovi da predsednik predloži mandatara - rekao je Vesić

  • 1
Konstitutivna sednica skupštine Foto: Nikola Tomić

Član Predsedništva SNS Goran vesić izjavio je da se današnjim izborom predsedsednika skupštine i potpredsednika završava konstituisanje parlamenta čime se, kako je rekao, stvaraju uslovi da predsednik Republike u narednom periodu predloži mandatara za sastav nove vlade.

- Predsednik će predložiti za mandatara osobu koja može da ogovori na teške zadatke koji čekaju novu vladu - rekao je Vesić.

On je istakao da je jedan od najvažnijih zadataka nove vlade jeste da se nastavi sa sprovodjenjem politike prema KIM, da se sačuva južna pokrajinu i da se razgovara sa Albancima.

- Nastavićemo da razvijamo “Otvoren Balkan” i da unapredjujemo saradnju sa državama i narodima Balkana - rekao je Vesić  i napomenuo da zbog rata u Ukrajini Evropu očekuje velika kriza.

- Mi smo se bolje pripremili od drugih, predsednik je obezbedio nove skladišne kapaciteta gasa u Madjarskoj, rekonstruisano je i skladište gasa u Banatskom Dvoru. Ne znam šta bi bilo sada da na vreme nismo izgradili Balkanski tok za koji su nas mnogi kritokovali. Obezbedili smo i dovoljno hrane, svakako ćemo bolje proći u toj krizi od drugih kada je zaštita stanovnika u pitanju - rekao je Vesić.

Navodeći da je Srbija deo jednog jedinstvenog tržišta, Vesić je konstatovao da, žalost ne može u potpunosti da se zaštiti od inflacije i problema koji dolaze iz Evrope.

- Na vreme smo obezbedili da prodjemo sa što manje posledica - izjavio je Vesić i dodao da nova vlada mora da bude spremna da reaguje na dnevne izazove, da je čine ljudi koji su iskusni, koji ne beže od problema već ih rešavaju i koji se ne boje rada.

- Vlada će u svakom slučaju sporvoditi politiku Aleksandra Vučića i pred njom su teški izazovi. Moraće da obezbedi ekonomsku bezbednost, da zaštiti životni standard gradjana, energetsku bezbednost i ono što je najvažnije da obezbedi mir - zaključio je Vesić.

Video: Šef poslaničke grupe SNS-a poslao poruku Srbima na KiM: Sačuvajte srpsko ime i prezime i izdržite

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA