Vučić i Bocan-Harčenko o neodgovornim postupcima Prištine

- Srbija će se uvek zalagati za mir i dijalog, kao jedini način za rešavanje otvorenih pitanja - rekao je Vučić.

  • 2

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka sa kojim je razgovarao o aktuelnoj situaciji u regionu, posebno posle tenzija izazvanih neodgovornim, jednostranim postupcima Prištine, koji su bili usmereni na ograničavanje slobode kretanja Srba sa Kosova i Metohije.

Predsednik Vučić je rekao da je dobro što je Priština, pod pritiskom međunarodnih predstavnika, odustala od prvobitne namere da izazove sukob i odvede ceo region u nestabilnost.

- Srbija će se uvek zalagati za mir i dijalog, kao jedini način za rešavanje otvorenih pitanja - rekao je Vučić.

Ambasador Bocan-Harčenko ponovio je stav zvanične Moskve da su potezi Prištine neodgovorni i da treba sprečiti svaku mogućnost eskalacije.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o bilateralnim odnosima dveju zemalja, koji su okarakterisani kao iskreno prijateljski, te o zajedničkim projektima, čija je realizacija u toku ili su u pripremi, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika republike.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    2. avgust 2022 | 13:03

    Siptarima je prvobitna namera bila da srbima izdaju siptarske paprire a to i sad u ovom trenutku rade iako se po novinama pretstavlja pobeda Srbije ustvari siptari rade i dalje ono sto su zamislili a to je da sve manje i manje postoji Srbija na Kosovu.... A za mesec dana ce opet ispocetka napraviti sve kao i prosli put...

  • Dante

    2. avgust 2022 | 13:37

    Bobče, završena priča!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA