≫ 

Neophodan nastavak dijaloga: Vučić o situaciji na KiM razgovarao sa generalnim sekretarom NATO-a Stoltenbergom

Vučić naglasio da Srbija ni jednim jedinim potezom nije prekršila ni Briselski sporazum

  • 27
Samit eu-zapadni balkan Foto: Tanjug/AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom povodom zabrinjavajuće situacije na severu Kosova i Metohije.

Dvojica sagovornika saglasili su se da je neophodan nastavak dijaloga Beograda i Prištine, te da su mir i stabilnost od krucijalne važnosti, ne samo za Srbiju i region, već i za sve one koji na Kosovu i Metohiji žive.

Predsednik Vučić je tokom razgovora sa generalnim sekretarom Stoltenbergom izneo poziciju Srbije po pitanju izuzetno teške situacije na Kosovu i Metohiji i upoznao ga sa aktivnostima Prištine koje unose dodatni strah i nemir kod građana srpske nacionalnosti.

Takođe, predsednik Vučić je naglasio da Srbija ni jednim jedinim potezom nije prekršila ni Briselski sporazum, ni Rezoluciju 1244, kao što nije na bilo koji način ugrozila očuvanje mira, već da nastavlja da se ponaša odgovorno i ozbiljno u rešavanju problema i otvorenih pitanja vezanih za južnu srpsku pokrajinu.

Dvojica sagovornika dogovorili su da nastave direktnu komunikaciju u cilju očuvanja mira i stabilnosti u celom regionu, a predsednik Vučić je zahvalio generalnom sekretaru Stoltenbergu na korektnom odnosu i želji da sasluša srpsku stranu, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Na Tviteru se posle razgovora sa Vučićem oglasio i generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg koji je istakao da je neophodno da se dijalog uz posredovanje EU nastavi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    3. avgust 2022 | 17:30

    NATO AGRESORI SU OKUPATORI SRBIJE I GLAVNI KOJI NAORUZAVAJU VELIKU ALBANIJU U KOJOJ NECE BITI SRBA!!! NATO U BLATO !!!!!! NATO VODI RAT U UKRAJINI PROTIV PRAVOSLAVNE RUSIJE I SPREMAJU SE ZA RAT SA KINOM!!

  • Toma M.

    3. avgust 2022 | 16:54

    Regulisanje Briselskog sporazuma je kruna svega.Pod hitno da se u UN,zatrazi striktno poštovanje Rezolucije 1244!!!?Sto se tice Stoltenberga,on bi trebao da ispoštuje maksimalno Aleksandra Vucica,jer mu je rekao sve posteno i profesionalno na svetskom nivou.?!II ako hocete on bi trebao da se seti da je u Beogradu porastao i proveo veliki deo svog zivota.Da zna da smo mi miroljubiv narod.Da nikada nismo napadali vec smo samo branili svoje.Iskreno,bez ikakvog uvijanja u ovom teskom uzavrelom trenutku u celom svetu,Vucic maestralno cuva mir na celom Balkanu?!Voleli ga ili ne,ali se mora postovati njegov izvanreda politicko-bezbedonosni trud i rad!!!!?Da nije njega bilo pre neki dan na Kosovu ovaj pomahnitali Kurti sa mentorima izazvao bi pocetak rata?!

  • Super Brundo

    3. avgust 2022 | 16:10

    E pa bas i nije tako.Briselski sporauzm je suprotan Ustavu Srbije i Rezoluciji SB UN 1244.Zasto Skusptina nije ratifikovala Briselski sporazum?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA