≫ 

Vesić sa srpskom decom iz dijaspore, ali i Kosmeta: Obišli su najveću srpsku svetinju u Beogradu

Dečiji kamp "Srbija te zove" treću godinu zaredom okupio je decu koja žive u srpskim enklavama na Kosovu i Metohiji, regionu i dijaspori

  • 2
Goran Vesić sa decom iz dijaspore Foto: Promo

Narodni poslanik Goran Vesić danas je zajedno sa srpskom decom iz dijaspore i regiona, koja su u poseti Srbiji u okviru kampa "Srbija te zove", obišao Hram Svetog Save na Vračaru.

Dečiji kamp "Srbija te zove" treću godinu zaredom okupio je decu koja žive u srpskim enklavama na Kosovu i Metohiji, regionu i dijaspori koja, pored svakodnevnih sportskih aktivnosti, imaju priliku da uče i o istoriji Srbije, njenoj tradiciji i međusobnoj povezanosti.

- Velika mi je čast zato što su deca prihvatila moj poziv da posete Hram Svetog Save. Upoznao sam ih sa istorijom hrama, našom najvećom svetinjom. Ovde je preko dve stotine dece koja su u organizaciji kampa Sportstars već treću godinu u Beogradu. To su srpska deca iz naših enklava sa Kosova i Metohije, deca iz svih zemalja u regionu kao i deca iz Italije, Kanade, Sjedinjenih Američkih Država, Irske, Francuske, Nemačke, Kipra... Ovo je zaista divna prilika da upoznaju Beograd, naše institucije i da nauče naš jezik. Čini me srećnim što na ovaj način srpsku decu učimo gde su njihovi koreni i kom narodu pripradaju - kazao je Vesić.

Dodaje i da ono što će biti urađeno u narednom periodu jeste državni program.

Program će omogućavati deci Srba iz bilo kog dela sveta da provode po vrlo povoljnim cenama deo svog raspusta u Srbiji, da uče jezik i da na taj način podsetimo tu decu kakvom velikom narodu pripadaju i kako treba da čuvaju svoju kulturu i svoju veru - izjavio je Vesić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA