≫ 

Brnabić: Ostavku sam podnela jer nije u redu da premijer u tehničkom mandatu glasa za predsednika Skupštine

Upitana o novom mandataru za sastav Vlade Srbije, rekla je da je to otvorena tema i da će se uskoro čuti njegovo ime, kao i da će Srbija u narednih nekoliko nedalja dobiti novu vladu

  • 4
Ana Brnabić Foto: Nikola Tomić

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić istakla je da ostavku na mesto poslanika nije podnela zbog kritika opozicije i dodala da je ostavku kod notara overila još ujutru na dan kada ju je podnela, ali da je želela da iskoristi svoje pravo da učestvuje u skupštinskoj raspravi i da ostavku podnese nakon verifikacije svoj poslaničkog mandata.

- Kritike opozicije pokazuju koliko oni ne poznaju zakon, ne poznaju ga čak ni njihovi pravnici. To što sam bila kao poslanik u skupštini nije kršenje Ustava jer kada je raspuštena skupština raspuštena je i vlada. Mi smo u tehničkom mandatu, a ja u ostavci, nije me birao sadašnji saziv skupštine i ja imam pravo da budem na listi, da budem birana i moja je obaveza da verifikujem svoj poslanički mandat - rekla je premijerka gostujući na RTS-u.

Pojasnila je da je podnela ostavku jer je smatrala da nije u redu da čak ni kao premijer u tehničkom mandatu glasa za predsednika Narodne skupštine, iako bi to bilo u skladu sa Ustavom.

Upitana o novom mandataru za sastav Vlade Srbije, rekla je da je to otvorena tema i da će se uskoro čuti njegovo ime, kao i da će Srbija u narednih nekoliko nedalja dobiti novu vladu.

Video: Najveći skandal u modernoj istoriji Srbije i Hrvatske: Brnabić iznenađena odlukom Hrvata

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Č sa D

    6. avgust 2022 | 10:51

    Sretan ti put da te negledamo više.

  • Ohio

    6. avgust 2022 | 11:06

    Pa kad si znala što nisi ranije nego si sedela u skupštinu i dala materijala opoziciji da te proziva

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA