≫ 

Zelenski: "Amnesti elokventno ćuti o nuklearnom teroru ruske vojske"

Amnesti internešenel je u četvrtak saopštio da ukrajinska vojska ugrožava civilno stanovništvo stvaranjem baza i postavljanjem oružja u škole i bolnice

  • 22
volodimir zelenski Foto: Tanjug/Ukrainian Presidential Press Office via AP

Predsednik Ukrajine, Volodimir Zelenski, zamerio je Amnesti internešnelu, što, kako kaže, "ćuti o nuklearnom teroru ruske vojske".

- Nažalost, imamo značajno pogoršanje situacije oko zaporoške nuklearne elektrane. Ruski teroristi su postali prvi u svetu koji su iskoristili najveću evropsku nuklearnu elektranu za teror. Skrećemo pažnju svetu na to i insistiraćemo na novim sankcijama Rusiji zbog stvaranja globalne pretnje - naveo je Zelenski, prenela je ukrajinska "Pravda".

On je dodao da, uprkos činjenici da je rusko granatiranje nuklearne elektrane jedan od najopasnijih zločina protiv Ukrajinaca i svih Evropljana, iz nekog razloga nema izveštaja, nema čak ni poruke Amnesti internešnela o tome, prenosi Tanjug.

- Ovo je veoma elokventno ćutanje koje još jednom ukazuje na manipulativnu selektivnost ove organizacije - dodao je Zelenski.

Amnesti internešenel je u četvrtak saopštio da ukrajinska vojska ugrožava civilno stanovništvo stvaranjem baza i postavljanjem oružja u škole i bolnice.

Oksana Pokalčuk, šefica kancelarije Amnesti internešnel u Ukrajini, podnela je danas ostavku na ovu funkciju nakon podnošenja izveštaja te organizacije u kojem je ukrajinska vojska optužena za kršenje međunarodnog humanitarnog prava.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kosta

    7. avgust 2022 | 08:37

    Ni nemački nacisti nisu koristili civile kao živi štit. To je samo mali deo zločinačkih metoda koje Ukrajina koristi. Montiranje u Buči, Kramatosku, sakaćenje i ubijanje ratnih zarobljenika. To je sve delo zapadnih instruktora, koji savetuju Zelenskog i za takve monstruozne zločine koriste nacističke jedinice Azova, Ajdara i Desnog sektora.

  • Blaža

    7. avgust 2022 | 08:54

    Jadan pokušaj skretanja pažnje sa izveštaja o korišćenju civila kao živi štit. Granatirali su nuklearnu elektranu i za to optužuju Rise. Na sve su spremni, tipično nacistički.

  • The End

    7. avgust 2022 | 06:57

    Ti Klovnu mozes da izmisljas koliko hoces ti imas jos 10 minuta jer si usao u igru koju neznas da igras a sad vidi svi ti okrecu ledja , ti si izgubio I unistio drzavu sad cete biti podstanari u vasoj drzavi izginulo je I nestalo pola Ukrainaca sve zbog tebe prodana duso, I sad ces shvatiti da si udario na brata koji ne prasta, a tebe ce na rostilj I dati kao meze tvojim Ukraincima da se zaslade, sram te bilo klovnu jedan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA