Dragan Đilas: Vučić je, gledajući mene u oči, rekao da će biti izbora

Tražimo i očekujemo vanredne izbore u Beogradu u martu - rekao je Đilas

  • 8
Komemoracija Stojan Drčelić Foto: ATA Images

Stranka slobode i pravde traži vanredne izbore u Beogradu i očekuje ih u martu naredne godine, izjavio je lider Stranke slobode i pravde Dragan Ðilas, koji SSP vidi kao najaču opozicionu stranku na političkoj sceni Srbije koja će u sledećem periodu raditi na svojoj infrastrukturi i organizaciji.

- Tražimo izbore. Imali smo političku krizu u Beogradu, pitanje legitimiteta vlasti, koja se formira tako da je većina „za jedan“, uz situaciju u kojoj su opozicione stranke ukupno dobile 70.000 glasova više nego vlast. To sam postavio Aleksandru Vučiću na sastanku, on je to javno potvrdio, i rekao da je spreman da budu izbori i da će oni biti u martu - rekao je Ðilas u intervjuu za Tanjug.

Zato veruje da će vanredni izbori u Beogradu i biti održani krajem marta sledeće godine.

- Vučić je, gledajući mene u oči, rekao da će biti izbora, javno je rekao da će biti izbori, i mi u S SP te izbore očekujemo i od jeseni ćemo početi sa pripremama - rekao je Ðilas.

Vanredna konferencija za medije svih opozicionih lista Opozicija Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Dodaje da mu je žao što neke opozicione stranke govore da u to ne veruju, da će izbora biti samo ako će Vučić sigurno da pobedi, što, kaže, nije baš motivišuće za birače S SP-a.

- Ne razumem zašto to govore. Imate gradonačelnika koji kaže da je njegov prethodnik davao lažna obećanja, na osnovu kojih su pobedili… Neće biti ništa bolje u Beogradu za šest meseci, zašto neko očekuje da će opozicija proći lošije na tim izborima? - pita Ðilas i kaže da bi za društvo bilo lekovito da nije ista vlast na svim nivoima.

Na pitanje da li će S SP na te izbore izaći sam Ðilas odgovara da će na te izbore izaći sa onima sa kojma čine poslaničku grupu „Ujedinjeni“ (a to su PSG, Pokret za preokret i Sloga), ali i da postoje još neke stranke i organizacije, sa kojima bi mogli da naprave zajedničku listu za beogradske izbore.

- Ja sam jasno rekao da sa Narodnom strankom nećemo sarađivati, njihovi stavovi bliži su desnom bloku, gde su Dveri i Zavetnici, nego našem. Posle izbora možemo da sarađujemo, ako dođemo u situaciju da formiramo vlast, sa svima koji su spremni da daju prave ljude, koji mogu nešto da urade - rekao je Ðilas.

Dodaje da će S SP davati konkretne predloge, a svojim ponašanjem pokazivati da postoji pristojna Srbija, i ukazivati da je različitost dobra, jer onda postoji debata, dok jednoumlje nikako nije dobro.

- To je način da se smanji agresija u društvu. Ako nastavimo u ovom smeru, ljudi će da nastave masovno iseljavanje, što nam uz razliku umrlih i rođenih, stvarno preti opasnost da jednog dana nestanemo - rekao je Ðilas.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dg

    17. avgust 2022 | 16:42

    Bili su izbori i nisu dobili većinu. Ne znam zašto bi se ponavljali i do kad? Dok možda ne dobiju većinu? Tako se to ne radi. Samo bacanje novca poreskih dužnika.

  • Milan

    17. avgust 2022 | 14:47

    Izbore????

  • duci

    17. avgust 2022 | 16:06

    Ne dao oh da ovi formiraju vlast pu pu pu pu….

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA