Ana Brnabić: Vlada će biti u sigurnim rukama ako je bude vodio Vučević

Brnabić je naglasila da su u SNS svi tu da pomognu građanima a ne da se bore za funkcije

  • 2
Ana Brnabić, Miloš Vučević, Vlada Srbije Foto: Nikola Anđić, Nikola Tomić

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je danas da će vlada biti u sigurnim rukama ako premijer bude Miloš Vučević i ocenila je da je on izuzetno sposoban čovek što je pokazao kao gradonačelnik Novog Sada.

- Miloš je fantanstičan čovek, izuzetno sposoban što je pokazao i način na koji je vodio Novi Sad koji je proslavio Srbiju kao omladnska prestonica i evropska prestonica kulture. To je uradio on sa svojim timom uz podršku vlade - rekla je Brnabić na pitanja da prokomentarište to šte se njeno i Vučevićevo ime pominju kao imena budućih mandatara.

Premijer je podsetila da je Vučević čovek koji je sa predsednikom Aleksandrom Vučićem doveo mnogo stranih investitora i otovorio nova radna mesta u glavnom gradu Vojvodine.

Mnogo je uradio za Novi Sad i Novi Sad je sada grad primer kako treba voditi omladinsku politiku, rekla je Brnabić za TV Prva.

- Vlada će u tom slučaju biti u sigurnim rukama i ako to bude on daću sve od sebe da mu pomognem i prenesem sva isksutva i tamo gde sam grešila kako ne bi ponovio iste greške - rekla je premijier i naglasila da se ponosi time što je član SNS jer u SNS nema neprijatejstva i antagonizma.

Naglasila je da su u SNS svi tu da pomognu građanima a ne da se bore za funkcije.

Na pitaje da li je razmišljala koji bi ministri trebalo da ostanu u vladi, ako ostane na premijerskoj poziciji, kaže da su o tome razgovarali sa predsednikom Vučićem i ona i ministar Siniša Mali, kao i sa još nekim ljudima iz SNS Darkom Glišićem, potpredsednicima.

Kaže da ipak sve ostaje da se vidi, a da su sada najvažniji razgovori u Briselu kojima je predsednik poklonio najviše pažnje i najviše vremena.

Brnabić je naglasila da ako u dijalogu ne nude nekog ozbiljnog pomaka ka miru, ništa drugo nije važno, jer je onda, kako dodaje, u pitanje doveden, ne samo opstanak Srba na KiM već i prisustva Srbije, kao i njen dalji razvoj.

Potrebni su nam stablnost i mir, naglasila je ona i podsetila da svi gledaju u budućnost i da je predsednik pred put u Brisel preneo važnu vest - da je u Srbiji rođena 521 beba više nego prošle godine.

- Mali ohrabrujući pomak, to je 1.8 dsto više dece - rekla je ona i dodala da joj je zanimljivo da kaže koliko se Srbija menja i koliko građani imaju više povrenja da će biti bolje.

Stopa ukupnog fertiliteta je 2019. godine, nakon 15 godina prvi put presla koeficijent od 1.5 a za prostu reproduciju je potrebno da on bude 2.1, podsetila je ona.

Prvi put smo išli iznad 1.5, sada imamo nesto više rođenih nego prosle godne i nadam se da ce se taj trend nastaviti, i to je ono za šta se mi borimo i za šta se predsednik bori u Briselu, rekla je ona i dodala da je to ono zbog čega moramo da sačuvamo mir i stablnost.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrav

    18. avgust 2022 | 10:52

    Hahaha, samo nameštaju jedni druge, jadno?!

  • NS-1

    18. avgust 2022 | 12:49

    Vlada će biti u sigurnim rukama ali RSrbija i ljudi neće,mi smo otpisani .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA