≫ 

Goran Vesić: Za pomoć četvorkama odvajaću 25.000 dinara od svoje plate narednih 18 godina

Vesić kaže da svojim primerom želi da podstakne i druge da pomognu ovoj porodici

  • 6
PRIRODNO ZAČEĆE ČETVORKE SRBIJA bebe Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Narodni poslanik Goran Vesić rekao je danas da ga je veoma ganula priča o porodici Gaćeša koji su nedavno postali roditelji četvorki, te da je odlučio da i sam da doprinos za njihov bolji život.

- Sve nas je ganula vest o četvorkama koje su se rodile i kao što vidite Srbija može da se ujedini bez obzira na sve druge razlike, kada postoji empatija prema drugim ljudima i kada svi želimo da uradimo nešto dobro. Mene je vest posebno pogodila i kada su se roditelji oglasili, jer sigurno njihov život nije isti sa četvoro dece i sa jednim detetom, sigurno im je potrebno mnogo više novca da bi decu izveli na pravi put i da bi njihovo detinjstvo bilo bezbrižno, doneo sam odluku da od svoje plate odvajam svakog meseca 25.000 dinara do punoletstva devojčica, kako bi svojim primerom podstakao i druge da pomognemo ovoj porodici - rekao je Vesić za TV Prva.

On je naveo da su se mnogi ljudi javili da pomognu porodici i da je to dobar primer solidarnosti.

Fondacija za decu i omladinu Grada Beograda, fondacija Gnezdo, koja je poznata po tome da pomaže brojne porodice ovog grada, pomoći će porodici donacijom koja će obezbediti nameštaj za kuću u kojoj žive, rekao je Vesić.

Ovo je, kaže, samo jedna od aktivnosti fondacije, koja je pomogla majci devetoro dece da dobije novu kuću u Surčinu, a pomogli su i porodici u Zemunu koja je nastradala od poplava i mnogo drugih porodica.

Kako je istakao, svaka pomoć porodicama i deci deo je zajedničke politike države Srbije koja na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića mnogo ulaže u promociju nataliteta, pa su tako bitno povećane naknade za porodilje, a kao rezultat stoji i podatak da je ove godine rođeno za dva odsto više dece nego prethodne.

Video: Goran Vesić: Ako se moje i stranačke želje poklope, radiću konkretne stvari

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zana

    19. avgust 2022 | 12:20

    Bravooo! Izuzetno lep gest. Samo, nemojte se ljutiti, koliku gospoda imaju platu kada toliko mogu izdvojiti s obzirom da neko posle punog radnog staža ima penziju u tolikom iznosu. Hvala

  • Duca

    19. avgust 2022 | 11:34

    Svaka čast.

  • Beograđanka

    19. avgust 2022 | 11:30

    SVAKA ČAST!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA