≫ 

Ministar Stefanović: I danas su nam neophodni jedinstvo iznutra i mudrost u spoljnim odnosima

"Svoju misiju je prethodne 144 godine sve do danas, ovaj muzej predano ispunjavao i delio sudbinu svog naroda, vojske, države, podjednako i teške i dobre dane" rekao je Stefanović

  • 0
Nebojša Stefanović Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović istakao je, obraćajući se na obeležavanju Dana Vojnog muzeja, da se i danas 144 godine kasnije, Srbija na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem bori za očuvanje svoje nezavisnosti, samostalnosti i nacionalnog identiteta.

Naime, Stefanović je u svom obraćanju rekao da je svoju misiju prethodne 144 godine sve do danas, ovaj muzej predano ispunjavao i delio sudbinu svog naroda, vojske, države, podjednako i teške i dobre dane.

-Ovo su izuzetno teški dani za našu Srbiju i zato su nam i danas, baš kao što je to knjaz Milan govorio, potrebni unutrašnje jedinstvo i mudrost u spoljnim odnosima - rekao je ministar.

Vojni muzej, rekao je ministar odbrane, taj svoj zavet do danas predano ispunjava.

- Srbija i danas na čelu sa predsednikom Vučićem bori se za očuvanje svoje nezavisnosti, samostalnosti i nacionalnog identiteta. Ozbiljna je, meri svaki korak, želi da očuva mir i stabilnost, želi da je deo evropske porodice naroda, ali neće dozvoliti progone našeg naroda sa Kosova i Metohije, niti bezobzirno gaženje naših interesa - rekao je ministar.

On se zahvalio svima koji rade u Vojnom muzeju jer ne dozvoljavaju da bilo šta od toga bude zaboravljeno i zato što ni u teškim uslovima i nekada u vrlo složenim situacijama nisu poklekli.

- Bili ste istrajni, uporni i napravili ste sjajan rezultat. Imao sam priliku da vidim veći broj postavki i izložbi ovog muzeja i moram da kažem da je možda mali broj građana koji su upoznati sa svakim detaljem onoga što vi radite ovde, ali da su svi oni koji su imali tu privilegiju da dođu u Vojni muzej odavde odlazili obogaćeni novim znanjem i oduševljeni onim što su mogli da vide - rekao je ministar Stefanović.

Direktor Vojnog muzeja potpukovnik Nevenka Darmanović izrazila je zadovoljstvo što je izložbu otvorio potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović i naglasila da se u Muzeju tradicionalno, povodom dana osnivanja, priređuju izložbe i javnosti se prezentuje kulturno blago koje baštini i čuva ova ustanova.

Autor izložbe, koja će biti otvorena za posetioce do 23. oktobra, je viši kustos Vuk Obradović.

Obeležavanju Dana Vojnog muzeja i otvaranju izložbe, uz ministra Stefanovića, prisustvovali su pomoćnik ministra za politiku odbrane Predrag Bandić, pomoćnik ministra za ljudske resurse Katarina Tomašević, načelnik Uprave za ljudske resurse Generalštaba brigadni general Savo Iriškić, načelnik Kabineta ministra odbrane pukovnik Stevan Kotarlić i načelnik Uprave za tradiciju, standard i veterane pukovnik Dragan Milković.

(Telegraf.rs=

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA