≫ 

Vučić se sastao sa američkim ambasadorom: "Srbija ozbiljno pristupa pronalaženju rešenja"

Ponovio sam doslednu poziciju Srbije - naveo je predsednik na Instagramu

  • 3
Aleksandar Vučić Kristofer Hil Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa američkim ambasadorom Kristoferom Hilom, sa kojim je razgovarao o aktuelnoj situaciji u regionu, posebno posle poslednje runde dijaloga Beograda i Prištine, održane prošle nedelje u Briselu.

Predsednik Vučić je pojasnio ambasadoru Hilu stavove Srbije koje zastupa u dijalogu sa Prištinom, učestvujući u njemu odgovorno i konstruktivno.

On je rekao da Srbija ozbiljno pristupa pronalaženju rešenja za aktuelnu krizu, izazvanu jednostranim potezima Prištine, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Predsednik Vučić je ambasadoru Hilu preneo da Srbi koji žive na KiM bezuslovno traže formiranje Zajednice srpskih opština.

Ukazujući na tenzije koje postoje na KiM, predsednik Vučić je rekao da je važno da se Priština pridržava dogovora da kosovske specijalne snage mogu da pređu na sever samo uz saglasnost NATO i gradonačelnika četiri opštine u kojima žive Srbi.

Predsednik Vučić i ambasador Hil razgovarali su i o bilateralnoj saradnji Srbije i SAD

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Драган

    23. avgust 2022 | 11:29

    Докле ће те губити време у “разговорима “ са НАЈВЕЋИМ српским непријатељима ????САД и ЕУ би и сами себе обесили за шаку долара . Садашње Владе САД и ЕУ су ментално онеспособљене испред ПРОВАЛИЈЕ коју сами себи копају .Њихова ПОХЛЕПА и ГЛАД за доларима и влашћу их је ментално онеспособила да рационално резонују .Молимо се Богу да спаси СВЕТ њихове ПОХЛЕПЕ .Знам да нећете објавити!

  • Veteran

    23. avgust 2022 | 13:12

    Nisam njegov fan, ali i ja bih radije razgovarao i sa crnim đavolom dok mi jezik ne otpadne samo da ne dođe do rata. Bio sam i ne bih voleo da mi i sin ide. Ne volim ni ja Amerikance, ali šta da radim kad su jači od mene.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA